|
|
Faktisk kan mange ting glimrende steges i vand, men Mordex forslag er faktisk det optimale, nåede bare ikke at skrive det først
| |
| Kommentar Fra : ElseR |
Dato : 12-06-04 13:37 |
|
Mange ting kan også bages eller grilles i ovnen. Frikadeller f.eks. kan fint bages på bagepapir i ovnen. Udseende er ikke helt som når de steges i fedt på panden, men smagen er i orden og det er meget nemmere.
Anna Larsen (kendt fra TV hvor hun skyllede det brunede fars under rindende vand) har skrevet kogebøger om fedtfri madlavning.
ElseR
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 12-06-04 14:25 |
|
Rådene ovenfor er fine, men vil I gerne nogen gange stege i fedtstof kan I kan bruge en lille smule go' olie. Olivenolie er dejligt, men kan til visse retter ha' en lidt kraftig smag. Vindruekerneolie er mere neutral i smagen.
frieda
| |
|
Rapsolie er vist det sundeste. Korriger mig hvis ikke det er korrekt
Kan man virkelig stege i vand?!?!
| |
| Kommentar Fra : 25 |
Dato : 12-06-04 14:41 |
|
raps og vindruekerneolie (v. for dem med hjerteproblemer, hjertekarsygdomme)
Jeg sætter selv frikadellerne i ovnen, de bliver gode, og fedtet er væk. Der er mange ovnretter uden fedtstof.
| |
| Accepteret svar Fra : Mordex | Modtaget 60 point Dato : 12-06-04 14:44 |
|
Nu kommer vi ind på hvilket fedt er sundere end andet, og det var jo ikke det Bragesvej ville vide.
Fedt er jo fedt, uanset om det er sundt eller ej. Kan man ikke tåle fedt, så kan man ikke. Uanset hvilket.
Så svaret på Bragesvej´s spørgsmål er enten en god pande hvor der kan steges uden fedtstof, eller stegning i ovnen
Mordex.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 12-06-04 14:51 |
|
Han skriver, hun kan ikke tåle for meget fedtstof; det betyder ikke INTET.
Jeh mener så absolut også, at de skal grillstege eller ovnstege generelt, men ind imellem kan lidt olie ikke skade.
Ja, der er evindelige diskussioner, om hvilken olie er sundest.
Jeg synes raps, smager grimt.
| |
| Kommentar Fra : Planken |
Dato : 12-06-04 15:44 |
|
syntes at du skulle begynde at stege i din ovn, der kan du stege alt også frikadeller, det gør vi og jeg kan sige jeg var ikke så glad for det til at begynde med, da jeg er af den gamle skole med godt med fedt på panden, men er komme til en anden overbevisning, kan sige godt for det alt kan steges i ovn
Hilsen Planke
| |
| Kommentar Fra : Mordex |
Dato : 12-06-04 15:59 |
|
Alt i alt. Vil du stege og spare på fedtet samtidig, må du ud og investere i en god pande. Om det bliver en teffalpande med teflonbelægning eller en grilpande er op til dig selv. Jeg mener at begge kan bruges lige godt. Og som én også sagde, så er en el-gril også godt. Den kan sagtens bruges indendørs. Men så er det jo ikke stegning, men grilning.
Det med ovnen er jo også super, men bruger man så ikke meget mere strøm?
Mulighederne er mange, valget er kun op til dig
Mordex.
| |
|
Gastrolux gryder og pander er bare super gode!
Kan købes hos flere fiskehandlere eller slagtere.
ang. fedtstof: olivenolie er det sundeste!
Man kan IKKE bruge rapsolie til stegning eller anden opvarmning!
Pas på med transfedtsyrer!
Tag en snak med personalet i f.eks. (Århus)
Sundhedskost
Frederiks Allé 49-51
8000 Århus C
Tlf. 86127776
http://www.sundhedskost.dk/frame.cfm?sprog=1&grp=1&menu=1
Her har de i hvertfald styr på det med fedtstoffer.
MVH
Hanne
| |
| Godkendelse af svar Fra : Bragesvej |
Dato : 12-06-04 17:36 |
| | |
|
Ja, men hvad med transfedtsyre, når den bliver varmet op?
Står der noget på den om det?
MVH
Hanne
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 12-06-04 18:46 |
|
Jammmm. transfedtsyrer er da noget, der kan være i margarineprodukter. De dannes ved hærdning af olie.. De fedtsyrer, der er i rapsolie er monoumættede fedtsyrer. Og det er "gode" fedtsyrer.
Rapsolie er da godt. Jeg bruger det meget både til bagning og stegning.
Man må jo også lige regne med, at f. eks frikadeller helt naturligt indeholder en del af det "dårlige" fedt. Når man så opvarmer farsen, så smelter fedtet i dellerne. Jo mere, man opvarmer, jo mere fedt smelter fra. Men hvis dellen indeholder rasp eller mel, så vil fedtet blive opsuget heri, og dellerne bliver derfor usundere end tilsvarende hele stykker kød med samme fedtprocent.
F.eks stegeflæsk er jo meget fedt, når man køber det. Men hvis man steger det længe, så kan man jo stege det allermeste af fedtet fra. Og jeg lader altid stegt kød ligge lidt på et stykke køkkenrulle efter stegningen.
Hvis man tager et magert, helt stykke kød, så vil det altså IKKE opsuge ret meget fedtstof selv om man lader det stege i en skvæt olie. Og lidt federe stykker kød vil udskille mere fedt ved stegningen end det vil optage.
Jeg har selv haft en scanpan. Men jeg opgav den ret hurtigt, fordi jeg steger ret varmt, netop for at fjerne noget af det skadelige fedt. Til panerede ting og til fisk kan den være god nok. Men panerede ting er ret forbudt, hvis man ikke kan tåle fedt..
Nu bruger jeg en almindelig gammeldags støbejernspande. Hvis kødet hænger lidt i, så får den bare med en gang ståluld bagefter.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|