|
| Mexicansk forret??? Fra : Toupie | Vist : 3389 gange 300 point Dato : 09-03-04 21:46 |
|
Er der nogen herinde der har et godt forslag til en farverig og spændende mexicansk forret???
// Toupie
PS: pointne bliver forhøjet, hvis der kommer et forslag jeg kan bruge
| |
| Accepteret svar Fra : Chamira | Modtaget 310 point Dato : 09-03-04 21:56 |
|
Hej Toupie
Jeg har lavet denne suppe 2 gange (en gang som natmad), og den er faldet i rigtig god jord
Den er rigtig god, og rimelig let at gå til. (Har dog halveret ingredienserne!)
Ingredienser: 5 store løg
3-4 fed hvidløg
4 spsk olie
6 grønne eller røde jalapeños (chilipeber)
2 dåser hakkede tomater
9 dl kyllingebouillon (2 buljongterninger)
9 dl kødbouillon (2 buljongterninger)
7 dl tomatjuice
1 spsk spidskommen (karve)
2 spsk Worchestershiresauce
2 tsk cayennepeper
2 hele kyllinger delt opp i mindre biter
Hakk løk og hvitløk og stek i oljen til løken er gyllen og mør. Tilsett: Chilipepper, hakkede tomater, kyllingkraft, kjøttkraft, tomatjuice, cumin, Worechiestershiresaus, cayennepepper og de hele kyllinger delt opp i mindre biter. Alt kokes i 2-5 timer, jo lengre jo bedre !! PS! Dersom du liker sterk mat så kan du la være å ta ut frøene av jalapeño'ene men bare skjære de i skiver, da blir suppen "meget" sterk og god. Suppen kan med fordel lages dagen før den skal serveres, da den bli bedre og bedre for hver dag!
Server med revet ost, tortilla chips og rikelig med rømme som anrettes på små skåler til hver enkelt person.
Kig også her: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/land-2.php?id=146
Der er rigtig mange gode, det er en super side!
Mvh Chamira
| |
| Kommentar Fra : Toupie |
Dato : 09-03-04 22:06 |
|
Hej Chamira
Det var da en herlig ide
Hvor mange personer er den beregnet til??
// Toupie
| |
| Kommentar Fra : Chamira |
Dato : 09-03-04 22:20 |
|
Når jeg har lavet suppen, har jeg jo halveret ingredienserne, altså kun brugt 1 kylling og haft ca. 2 liter suppe (incl. diverse fyld)
Med tilbehør som mexicansk brød, totillachips eller lign. Og hvis du skal bruge det til forret, hvor det er hældt op i portioner, skal du regne med ca. 2-2½ dl. suppe pr. person., så med den halverede opskrift vil du have til 8-9 personer.
Sidst jeg lavede denne suppe, var som skub-af-mad, og vi var 3 par. Alle spiste suppe og tilbehør, og vi havde alligevel suppe til let aftensmad dagen efter.
Du bestemmer jo også selv, hvor tynd suppen skal være, men der er jo rimelig meget "mad" bl.a. pga. 1 hel kylling og rimelig meget fyld (sammelignet med alm. kedelige supper). Dertil kommer jo også totillachips og mexicansk brød, der "fylder" godt op i maven og mange nyder at nippe til.
Generelt begrænser de fleste sig også mht. at spise løs af forretten, da de ved, der kommer mere...
Lige et par ting til:
Jeg kan godt lide stærk mad, men har de 2 gange jeg har lavet suppen pillet frøene ud af jalapeñoerne, og synes den er stærk nok alligevel. Dertil kommer, at jeg er meget allergisk overfor hvidløg, hvorfor jeg selvfølgelig ikke har puttet det i. Suppen er ganske god alligevel, og der er mange, der ikke bryder sig om hvidløg (+ det ikke er så fedt, at sidde og ånde hvidløg en hel aften hvis man f.eks. skal i byen senere!!)
Hvis du ikke tilsætter hvidløg, kan du jo evt. nøjes med at tage frøene ud af halvdelen af jalapeñoerne.
Det "fede" ved at lave denne suppe er, at du kan lave den et par dage i forvejen, så du kun skal opvarme og anrette (+ lune brød osv). Suppen bliver KUN bedre af at stå!
Mvh/Chamira
| |
| Kommentar Fra : Chamira |
Dato : 09-03-04 22:25 |
|
Velbekomme Toupie...
Held og lykke med aftenen og maden, det lyder som om i RIGTIG skal hygge jer.
Dit spørgsmål har givet mig blod på tanden, det er vores tur til at holde hyggeaften blandt vennerne, og det skal da være temaaften: MEXICO.
Så pynter jeg op i beste mexico stil, hiver de spanske guitarer frem, og underholder gæsterne lidt imellem måltiderne. Det skal nok blive VILDT hyggeligt.
Tak for inspirationen!
Chamira
| |
| Kommentar Fra : Toupie |
Dato : 09-03-04 22:27 |
|
Chamira
Tak for anvisningen, nu har jeg da en sådan nogenlunde idé til hvor stor en portion jeg skal lave.....og hvor stærk den er (kan blive)
En af grundene til jeg syntes det var en genial idé var helt klart fordi den kunne laves i forevejen
Endnu engang tusind tak for hjælpen
// Toupie
| |
| Kommentar Fra : Toupie |
Dato : 09-03-04 22:30 |
|
Chamira
Det var da så lidt
Min søn skal "non"firmeres og det er ham der har valgt det mexicanske tema, så jeg skal også have gang i den mexicanske udsmykning
Jeg syntes det er genialt, at holde hyggeaften, fest mm. over et tema, for det giver en helt andet stemning
God fornøjelse til dig også
// Toupie
| |
| Kommentar Fra : Toupie |
Dato : 10-03-04 09:50 |
|
Tedd
Tak .....men jeg bliver nu ikke...
Så må du jo have de 30 point tilbage .........og, ja det er rigtigt gode opskrifter Chamira fandt til mig
// Toupie
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|