/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bitter til Kaffe?
Fra : food_life
Vist : 1383 gange
100 point
Dato : 06-03-04 15:34

Opskrifter på hjemmelavet bitter / dram der egner sig til kaffe efterlyses?

MVH

 
 
Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 06-03-04 15:54

Hej igen


Nu er jeg tedrikker, men masser af kaffedrikkere er glade for min valnøddesnaps. Det eneste problem er, at du ikke kan have den klar før om et års tid.

Opskriften er meget højtidelig:

Da jeg fik den skulle man plukke umodne valnødder ca 15. august (du skal uden for stort besvær kunne stikke en strikkepind igennem), men med drivhuseffekt osv. er jeg begyndt at tage dem først i august. Så skal 18 valnødder skæres i kvarte, lægges i et glas og dækkes med vodka, 1 flaske plejer at være passende og lukkes lufttæt. Et 1 l glas til rødkål, grundigt renset er fint.

Så gemmer du dem til jul, filtrerer gennem et kaffefilter i en tragt der ikke smager af kaffe i fx din tomme vodkaflaske, skruelåget stramt på. Det du ser er sort-brun-grønt og ildelugtende, men du er på rette vej alligevel.

Så venter du til påske, filtrerer en gang til, hælder en lille smule i et glas og hælder vodka i, prøvesmager osv. til du har den du kan lí'. Smagningen er både sjovt og vigtigt! og når du har den rigtige blanding, så er det bare at hælde på en pæn flaske, det ligner nærmest sherry og servere. Du skal nok regne med at fortynde 6-10 gange, evt mere, så det holder et stykke tid.

Jeg har stadig en ekstrakt fra først i 80'erne, smager stadig fint.

Kommentar
Fra : ans


Dato : 06-03-04 16:35

Her er noget at vælge imellem. Diverse opskrifter på bitter/snaps og dram.

http://www.nbp.dk/links/mad/kryddersnaps.php

mvh ans

Kommentar
Fra : ans


Dato : 06-03-04 16:50

Her er flere opskrifter http://www.greiersen.dk/content/snaps_opskrifter.htm

Om de egner sig til kaffe er vel smag og behag.

mvh ans

Accepteret svar
Fra : gedestalden

Modtaget 100 point
Dato : 07-03-04 08:08

Denne er taget fra Hans Lyngby Jepsens: Brændevin, bjesk og bitter, hvor der findes flere opskrifter på bittere.

Til 1 fl. Brøndum eller anden ukrydret snaps bruges

2 g angosturabark,
6 g pameransskal, findelt og tørret,
2 g galangarod, findelt
4 g rød sandel
1 g hel ingefær ( tørrede skiver )
1 g kinabark
3 g kanelbart ( brækket i stykker )
2 stk. hel kardemomme
5 stk hele kryddernelliker
1/4 muskatnød
1 teskefuld honning
1 snapseglas hvid rom

Trækketid 3 døgn, hvorefter bitteren filtreres.
Der kan af samme krydderier tages endnu et træk, (men et nyt glas rom måd og tilsættes ), trækketiden nu 4 - 6 døgn.
Bitteren er fremragende, stærk og velsmagende, blid og kraftig, duftende og opkvikkende.
Farven er rødlig, gylden og skøn

skål


Godkendelse af svar
Fra : food_life


Dato : 06-04-04 10:45

Tak for svaret gedestalden.
                        

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste