/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hveder?
Fra : food_life
Vist : 695 gange
25 point
Dato : 25-04-02 15:17

Hvorfor spiser man hveder - hvem kan historien?

 
 
Accepteret svar
Fra : rcn

Modtaget 35 point
Dato : 25-04-02 15:23

Ved helligdagsreformen i 1770 blev store bededag central, fordi der nu var en hel bods- og bededag for alle. Inklusiv bagerne. Da dagen var arbejdsfri, kunne der ikke bages brød om morgenen. Derfor blev der bagt hvedetvebakker aftenen før. Så sent, at de stadig var varme, når de blev solgt - og friske, så de kunne holde sig til næste dag, hvor de kunne varmes op igen.

God fonøjelse

Rikke

Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 25-04-02 17:09


> Hvorfor spiser man hveder - hvem kan historien?>



Skikken med at spise varme hveder Store Bededagsaften kan dokumenteres i
midten af 1800-tallet, men er sandsynligvis ældre. Baggrunden er, at selve
Store Bededag jo skulle være en arbejdsfri bede- og bodsdag. Derfor skulle
bagerne også have fri, og kunne altså ikke bage brød m.v. på selve dagen.
Derfor bagte de hvedetvebakker aftenen før, som folk kunne købe for at spise
(og evt. varme) dagen efter.

Hilsen
Karina



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste