|
| Accepteret svar Fra : ans | Modtaget 260 point Dato : 03-03-04 17:33 |
| | |
| Kommentar Fra : afinn |
Dato : 03-03-04 17:50 |
|
Genindfrys aldrig madvarer, skal du gøre det, skal du koge det først, skær det i skiver og frys det igen.
Finn
| |
| Kommentar Fra : nicolehh |
Dato : 03-03-04 19:17 |
|
ibenboel>
Jeg har en skæremaskine, men jeg tør ikke satse dens liv på om den kan skære frosen kødpålæg...
1003jeppe>
Pålæget er ret frisk, men det er kommet frossent, da jeg først har modtaget det i dag!
afinn>
Jeg kan da ikke koge pålæg?!?!!
Ans> kigger lige på dit link og vender tilbage... *ss*
| |
| Kommentar Fra : LA5 |
Dato : 03-03-04 21:30 |
|
Jeg ville tø pålægget, så det er knabt optøøet... Skynde mig at fryse det i små portioner, så sker der ingen bakterieudvikling. Se http://www.sovsogsmovs.dk/hygiejne.asp
Der er de sidste år lettet på reglerne omkring optøning/nedfrysning.
Jeg kan ikke huske, hvor jeg har læst det, men min mor som altid har været striks med disse ting, er af samme mening efter hun har hørt eller læst om det i et eller andet forbrugermagasin.
| |
| Kommentar Fra : nicolehh |
Dato : 03-03-04 22:23 |
|
LA5> også tak til dig for dit link...
Er der slet ingen steder på nettet, hvor man kan læse om optøning/nedfrysning af pålæg??
| |
| Kommentar Fra : 1003jeppe |
Dato : 03-03-04 22:55 |
| | |
| Kommentar Fra : afinn |
Dato : 04-03-04 08:50 |
|
Visse typer pålæg kan man godt give et opkog.
Finn
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 05-03-04 15:10 |
|
Du må under ingen omstændigheder genfryse madvarer uden at have kogt/stegt/bagt dem.
frieda
Hjemkundskabslærer
| |
| Kommentar Fra : nicolehh |
Dato : 08-03-04 22:06 |
|
Undskyld at jeg ikke har været inde for at kommentere eller lukke, men jeg er lige kommet hjem fra sygehuset med min datter, kigger ind igen når der er overskud!
Foreløbig tak for samtlige svar!
| |
| Kommentar Fra : afinn |
Dato : 08-03-04 22:33 |
|
Helt i orden, tænk ikke på det.
Finn
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 09-03-04 06:36 |
|
Håber, din datter (og du) er okay nu
Frieda
| |
| Kommentar Fra : nicolehh |
Dato : 12-03-04 20:23 |
|
Syntes det er svært at blive klog på hvad man kan og ikke kan/må med optøning og genfrysning, men der er åbenbart ingen der kender noget til link om pålæg og genfrysning, eller??
frieda> jo tak hun har det fint, ikke helt på toppen, men klar til mandag morgen, håber jeg!
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 12-03-04 21:42 |
|
Godt, din datter har det bedre.
Du må kun genfryse madvarer, der i mellemtiden er blvet stegt/kogt/bagt.
Den eneste løsning på pålægget er, hvis du kan skære det frossent.
Ellers må du inviterer til en større påskefrokost
| |
| Kommentar Fra : nicolehh |
Dato : 13-03-04 09:08 |
|
Frieda> men når jeg læser nogle af de link der er lagt her, står der jo at det er forsvarligt at optø ved fx. at lægge i koldt vandbad og derefter genfryse, syntes det er svært at blive klog på hvad man må...
Men det er vel sådan med mange ting, nogen mener noget, andre noget andet!?!!!
Og det bliver nok lidt kedeligt i længden, hvis vi skal have det samme pålæg på brødet en hel uge, før vi kan skifte til det næste!!
Ellers må jeg vel se om jeg kan komme i kontakt med en der har sådan en EL-frostkniv!
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 13-03-04 10:11 |
|
Jeg vil bestemt ikke påstå, at jeg er højeste autoritet ( som hjemkundskabslærer.
Men fik i sin tid at vide, at mange af de tilfælde, hvor vi siger, vi har Roskildesyge/maveinfluenza etc., faktisk er levnedsmiddelforgiftning.
Siden dengang tager jeg personligt ingen chancer.
Er jeg i tvivl, ryger det ud; også selvom jeg har det enormt dårligt med at smide mad ud og hver gang sværger: Aldrig mere.
Hvad med at holde den der store påskefrokost og få ryddet ud i fryseren!
| |
| Kommentar Fra : nicolehh |
Dato : 13-03-04 12:50 |
|
Frieda> hvis jeg havde familie og venner + plads nok, ville det da ikke være et problem at holde stor frokost, og så få udrydet det pålæg, men problemet er bare at pålægget er noget jeg har købt hjem til madpakkerne, og regnede faktisk ikke med at det var SÅ store, hele stykker (spar10)
Hvis jeg læser det link fra ans, og går videre derfra til forbrugerstyrelsen, står der:
"Genindfrysning
Frosne varer, der er optøet ved køleskabstemperatur, og kun netop er blevet bløde, kan altid genindfryses uden risiko.
Hvis madvarerne har ligget til optøning på køkkenbordet, og dermed er blevet varme på overfladen, må det tilrådes at tilberede maden, køle den hurtigt af og derefter fryse den ned igen."
Det må man da kunne regne med er rigtigt, eller??
Mener da bare at hvis det kommer fra forbrugerstyrelsen, men ikke er rigtigt, hvor skal man så kunne hente sine informationer korrekt!?!
| |
| Godkendelse af svar Fra : nicolehh |
Dato : 19-03-04 08:44 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|