|
| Forslag til hovedret Fra : MSS | Vist : 2386 gange 100 point Dato : 26-02-04 13:20 |
|
Forslag til gæstemad/hovedret søges:
Vi skal have forret med laks/rejer på salat med en dressing til, og nu mangler jeg lige en god hovedret.
Helst ikke noget med "stege" a' la culotte, roastbeef eller vildt, det er afprøvet for nylig.
Tænker på noget med evt. kylling, mørbrad eller hamburgerryg, der er lidt "let" i kødet....
Gerne forslag I selv har afprøvet istedet for en henvisning til en hjemmeside....
mvh
MSS
| |
|
hej MSS en god hovedret er følgende. indbagt svinemørbrad
Puds 1 eller 2 mørbrad af. Antal afhængig af gæsternes antal. 1 pr. ca. 5-6 alt efter appetit. Lav en god fars af finthakket kalvekød, løg, salt, peber, æg, fløde og grofthakkede valnødder eller kastanjer. Tø ca. 4 plader butterdej op pr. mørbrad. Rul dem sammen til en plade. Læg et lag fars, mørbrad og et lag fars mere. Luk med butterdej.
Læg samlingen nedaf i en bradepande. Pens med æg og bag ca. 45 minutter på 185 grader. Anret med en god kartoffel f. eks hasselback kartofler eller en kartoffelpandekage samt grøntsager og salat efter smag. giv en rødvinssauce eller brun champignonsauce til specielt hvis der er champignon med i tilbehøret.
bon apetit bornholmkt
| |
| Kommentar Fra : Tulletine |
Dato : 26-02-04 16:06 |
|
Såvel kylling, kalkunbryst som hamburgryg kan du marinere og stege i ovnen.
Marinade: Blommesyltetøj, Knorr barbequesovs blandes, halv af hver. Hver 10. minut hælder du marinaden hen over og når den er færdig har du en lækker, sød og spicy skorpe.
Mht. kartofler kan du koge dem, mose og blande mosen med : æg, paprika, ½-1 maggitern, fløde/mælk og bage dem i ovnen enten i et stort fad eller i muffinforme.
Grønsager kan du bage selleri og jordskokker vendt i olie og salt - smager som chips.
Rigtig god fornøjelse.
Kh.
TulleTine
| |
| Kommentar Fra : alka |
Dato : 26-02-04 16:26 |
|
Billigt & nemt = Pebberbøffer & så smager de godt!
Til 4 psn.:
500 g. hakke oksesmåkød = godt, 1 æg, salt, peber, ½ dl piskefløde (uha-da-da-men GODT) evt lidt knust hvidløg, malet peber (fra malermesterens) + smør (uha-da-da-men GODT).
Til sovesen = sousen; 2 dl madeira + 2 dl piskefløde = lad os nu være ærlige med det samme, hvis det skal være for at undgå overvægt, SÅ STOP HER!!!!
Hvis det er for at få en la-la middag med oooohhh-la-la bag efter så:
Serveres med grønne bønner, ærter og GERNE bagte kartofler (prøv med hj-lavet hvidsløgssmør i - nærmere Gud til dig).
Kødet røres op med æg, salt, knust peber, piskefløde og knust hvidløg. Formes derefter - i hænderne at forstå - til ret tykke bøffer (namme-nam-guf-guf) - form dem i hånden, og "hak" dem derefter lidt flade. Er konsistensen rigtig, flader de selv ud efter etstykke tid. Vend dem nu i knust peber fra "morderen", inden de brunes i smør og steges i ca. 4-5 min på hver side på panden - altså -PANDEN!
Tages herefter af Panden - (pak ind i følie).
I stegeskyen blandes madeira og piskefløde (er var den igen igen), samt salt og peber efter smag - koges nu op til en jæven sovs (souce), der hældes over peberbøfferne - Et godt råd, tag folien af forinden!
Jeg siger Jer .... en godt og stærk rødvin og godt med vand til ... = namme-nam-guf-guf. Go' førnøjelse fra alka og velbekomme = bon appatit.
| |
| Accepteret svar Fra : ScaryMary | Modtaget 100 point Dato : 26-02-04 16:37 |
|
Hej MSS
Liiige en mere med mørbrad
MØRBRAD MED FLØDEOST OG NØDDER
Der anvendes: Til ca. 4 personer
1 stor svinemørbrad (ca. 500 gram )
2 tsk. rasp
75 gram flødeost med hvidløg
40 gram grofthakkede hasselnøddekerner
friske basilikumblade
1 spsk. olivenolie
15 gram smør
1 1/2 dl. hønsebouillon
salt og peber
Sauce af:
75 gram flødeost med hvidløg
1/2 - 3/4 dl creme fraiche 38 %
salt og peber
fettucine
Fremgangsmåde:
1: Skær nogle snit på langs i den afpudsede mørbrad. Mørbraden blades ud til et fladt stykke kød med indersiden opad. Gnid indersiden med lidt salt og peber og drys med rasp. Smør 75 gram hvidløgsost ud på mørbradens inderside og drys de hakkede nøddekerner på. Fordel skyllede og tørrede basilikumblade øverst.
2: Tryk fyldet sammen på mørbraden og fold spidsen af kødstykket lidt ind. Luk mørbraden sammen om fyldet og luk med kødnåle, så fyldet bliver i mørbraden. Bomuldsgarn kan eventuelt snøres rundt om mørbraden. Læg kødet køligt ca. 20 minutter.
3: Tør mørbraden med et stykke køkkenrulle. Varm olie og smør godt op i en stegegryde. Brun mørbraden hele vejen rundt og læg den så med åbningen nedad. Hæld bouillon over og kog op. Læg låg på, skru ned for varmen og steg mørbraden 8 minutter. Vend den og steg den i yderlig 8 minutter. Tag mørbraden op og pak den i alufolie og et viskestykke og lad kødet trække 8-10 minutter.
4: Fjern kødnåle og eventuelt snor og skær mørbraden i lidt tykke skiver på skrå med en skarp kniv. Læg skiverne på et lille fad og læg eventuelt nogle friske basilikumblade ved siden af. Hæld fettucinen i en skål, hæld saucen over og bland ved bordet. Server fettucinen til kødet.
Det smager helt fantastisk,hvis man vel at mærke kan lide ost i maden
Kh Lena.
| |
| Kommentar Fra : Mordex |
Dato : 26-02-04 17:09 |
| | |
|
Hej MMS
Jeg har lige prøvet denne fra Jamie Olivier: Det er bare glade dage: Kylling i skorpe.
Til 4 personer brugte jeg 900 g. hvedemel,2 citroner, blade fra frisk salvie, blade af frisk timian, 8 fed hvidløg, olivenolie, havsalt, friskkværnet sort peber, 4 poussiner.
Kom melet i en skål og ælt efterhånden ½ l. vand i, så konsistensen er elastisk og smidig og dejen ikke klistrer. Dæk dejen til og sæt til side.
Skallen af den ene citron skrælles tyndt og blendes sammen med salvie, timian og hvidløg. Poussinerne gnides med denne pasta ind- og udvendig. Skiver fra den anden citron lægges over poissinerne.
Forvarm ovnen til 220 gr.
Tag dejen og del den i 4 stykker. Hvert stykke rulles ud i ½ cm tykkelse. Hver poussin pakkes ind i dej, så de er hermetisk lukkede inde. Lad hvile 5 min og bag dem så 1 time.
Lad dem trække 15 minutter, efter de er kommet ud af ovnen.
Dejpakkerne åbnes ved bordet.
Jeg serverede ovnbagte rodfrugter til. Server evt. med en lækker salat.
Det var bare movs.
Husk lige en skål e.lign. til dejskorpen.
Velbekomme
Flemming
| |
| Kommentar Fra : Dodala |
Dato : 27-02-04 15:36 |
|
Hvad med Kylling i cola?
Det lyder ikke specielt godt, men smager himmelsk. Opskriften findes på Webers hjemme side.
Du kan også hakke noget persille purløg og karse. Kom det på kyllingestykkerne med en lille klat margarine på og steg det i ovnen. Brug den smeltede margarine til sovs.
| |
| Kommentar Fra : MSS |
Dato : 01-03-04 08:11 |
|
Hej Sune
Det er først om 14 dage - så jeg er blot ude i god tid...
mvh
MSS
| |
| Kommentar Fra : mvoigt |
Dato : 02-03-04 19:55 |
|
honning blanksheret skinke det er et hit
| |
| Godkendelse af svar Fra : MSS |
Dato : 24-03-04 14:15 |
|
Tak for svaret ScaryMary.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|