|
| Hvordan får man brød luftigt og fastelav~ Fra : Queenie | Vist : 1953 gange 300 point Dato : 08-02-04 21:11 |
|
Hej
Jeg skal til at lave fastelavnsboller .. ikke den nye slags der bare er forvoksede spandauere men den "gamle" slags, der er lukkede med marcipan/remonce og kagecreme inden i. Jeg har nogle meget dårlige erfaringer med, at når jeg bager brød - boller eller franskbrød, så er det tørt, tungt og kedeligt dagen efter. Hvad gøres der galt, og har nogen evt en bedre opskrift på fastelavnsboller end den jeg har fundet?
Ingredienser:
100 g margarine
1 dl mælk
3/4 pk. (37,5 g) gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
ca. 250 g hvedemel
Fyld:
Remonce:
50 g margarine
50 g sukker
½ spsk. mel
Fyld:
1 æg
1 spsk. maizena
2 spsk. sukker
2½ dl mælk
2 tsk. vanille
Pynt;
Glasur af flormelis, kakaopulver og varmt vand
Fremgangsmåde:
Remonce:
Margarinen (der skal helst være lidt blød) blandes sammen med sukker og mel.
Kagecreme:
Æg, maizena, sukker og mælk blandes sammen i en gryde, opvarmes 3-4 min (piskes under opvarmning) og smages til med vanille.
Dej:
Margarinen smeltes og gæres smuldres i. (håndlun) Tilsæt sukker, salt, æg og halvdelen af melet. Tilsæt mel til dejen ikke klistrer mere Lad dejen hæver 15 min. tildækket
Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 30 cm) Firkanten deles i 16 lige store dele
På hvert dejstykke anbringes 1 tsk. remonce og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på en plade på bagepapir med lukningen nedad og trykkes let flade.
Hæver ca. 15 min. Tyk derefter et hul ned i hver bolle med tommelfingeren og heri fyldes en tsk. kagecreme og pensles med æg.
Bages ved 210 grader i ca. 12 min. Efter afkøling pyntes bollerne med glasur
(opskrift fundet på www.bager-kim.dk )
| |
| Kommentar Fra : dabj |
Dato : 08-02-04 21:28 |
| | |
| Kommentar Fra : Sunowich |
Dato : 09-02-04 01:12 |
| | |
| Kommentar Fra : Queenie |
Dato : 09-02-04 14:59 |
|
Nå .. så er de bagt, og de er blevet store, luftige og lækre Det er dog stadig spandauere, da dejen ikke lukkede sig om cremen, men selve brødet er meget lækkert. Jeg erstattede al mælken med øl, og lod dem hæve 1 time første gang og 30 min anden gang.
Hvorfor er det altid mænd, der er bedst til at bage? *gg* Tak for svarene allesammen - points'ne går til Sune, da det er meget lækkert med øl i.
| |
| Godkendelse af svar Fra : Queenie |
Dato : 09-02-04 14:59 |
| | |
|
Her er verdens bedste opskrift på boller, der også er luftige på 3. dagen :)
(20 stk, store)
4 dl lunkent vand eller mælk.
1/2 dl olie (hemmeligheden, margarine stivner...)
1 pk gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
Mel - ca 4-500 gr.
Bland hele herligheden sammen. Ligger du inde med ymer, yogurt eller lignende, giver én spsk rigtig fin smag. Dejen klarer megen mel, men bollerne bliver superlækre, hvis du holder lidt igen, og tillader dejen at være lidt klæbrig. Ælt - ælt - ælt; jo mere du ælter, des luftigere bliver bollerne. Jeg bruger en røremaskine i min 5-10 min.
Form 20 boller, og stil til hævning i 1 time.
Bages nederst i ovnen i 9-11 min. 200 grader luft, eller 250 grader almindelig ovn.
Jeg plejer at bage dobbelt portion, så har jeg altid friske boller i fryseren. De tøer op på en time...
I og med at opskriften er så simpel, kan man sagtens tilsætte mosede kartofler, hvis de skal bruges som madbrød. Skifte halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornshvedemel, hvis de skal være grove. Bytte 1/3 del af melet ud med pizzamel, hvis du skal lave hjemmelavet pizza. Eller tilsætte en 1/2 tsk kardemomme og 1/2 tsk vanillesukker, hvis det fastelavnsboller du er ude efter.
Held og lykke!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|