Det er det samme som at have lyst til at ryge når man har spist. At spise er jo i bund og grund overlevelse. Sukker ligesom cigaretter er narko uden lige for kroppen, og giver en et lille kick.
Når din krop bruger al energien på at fordøje den store mængde mad du lige har spist, har du ikke energi til så meget andet.
Og her kommer sukkeret ind og giver energi med det samme.
der er kun 1 ulempe ved at sukker giver energi så hurtigt, og det er at det går igen, lige så hhurtigt som det kom.
Så falder dit blodsukker og dit energi niveau til endnu lavere end det var før du spiste sukkeret, og det resulterer i at du så har lyst ilt mere sukker.
På den måde køre dit energi niveau og dit blodsukker op og ned hele tiden. Og det påvirker humøret mere end man tror.
Mange forskere er (endelig, læs: alternative behandlere har vidst det i århundreder) begyndt at se en sammenhæng mellem sukker og depressioner.
Hvis du istedet for at proppe dig med tung mad, indtager f.eks grillet eller kogt fisk, med dampede grøntsager, eller lignende, ville du stadigvæk have energi til rådighed, selvom kroppen bruger en del at det til at fordøje maden med.
Og det resulterer i mindre lyst til sukker.