|
| Kommentar Fra : wipo |
Dato : 15-12-03 19:03 |
|
hej 888
hvorfor opbagt til flæskesteg
du får da ikke bedre sovs, som at bruge stegeskyen fra en flæskesteg
m.v.h. wipo
| |
| Accepteret svar Fra : ram2 | Modtaget 210 point Dato : 15-12-03 19:05 |
|
>888.
Når du har stegt din steg - sådan ca 15 min før den er færdig, så hæld væden fra bradepanden op i en gryde lad det stå uden at røre i den. Efter ca. 10 - 15 min. er fedtet åverst, og skyen forneden. Afhængig af hvor meget sovs du har at gøre med drysser du hvedemel på fedtet - stadig uden at røre ved sovsen - Når fedtet har opsuget melet, sætter du det over varmen igen, og rører i den mens den jævner.
Synes du at der skal spædes med noget så brug mælk og hønsebouillon ( bouillon, hvis ikke smagen er kraftig nok) Smag den til med salt, ribsgele, lidt rødkålssaft, og evt. et par spiseskefulde saft fra dine syltede agurker el. asier. Det er osse muligt at en lige skal ha en teskefuld sukker - men endelig ikke for meget.
Mvh
Ram
| |
|
<<888
Enig med ram 2, tror dog han glemte at skrive, at du lige skal si skyen gennem en sigte, når du hælder den i gryden.
MVH
JMS
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 15-12-03 19:23 |
|
> ram
Det lyder lækkert, men jeg ville fjerne fedtet. En sovs med for meget fedt skiller let. Så ville jeg også tilsætte lidt piskefløde.
Men en opbagt sovs til flæskesteg ville jeg ikke lave.
Men 888 hvis du vil lave en opbagt sovs, så brug stegeskyen, det er der smagen er og evt, som ram skriver en bouillonterning eller Allround krydderi for at give ekstra smag.
mvh ans og
| |
|
<<ANS
Du må da ikke fjerne alt fedtet. Vi bliver jo på den måde allesammen kun skind og ben..
Selvfølgelig, for lidt og for meget....
JMS
| |
|
888
det kan du vælge at gøre.
Du kan også tage lidt af fedtet, put mel i, rør rundt, når det er fast, tilsæt lidt efter lidt stegeskyen.
Eller skum det værste af fedtet af, ryst meljævning, og hæld i under omrøring.
JMS
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 15-12-03 19:49 |
|
Tak Blyb - forfriskende at møde én der kan læse
Mvh
Ram
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 15-12-03 19:49 |
|
Nej, bag sovsen op med kartoffelvand, som du har hældt i bradepanden. Smag til med salt, peber og ribsgele. Gør den evt. mørkere med kulør.
Det er den "go'e gamle" brune flæskestegssovs.
| |
|
Dette kan gøres på mange måder...
Trækker mig lige fra spørgsmålet, afhænger af temperement og geografi, tror jeg.
Men
JMS
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 15-12-03 19:57 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 15-12-03 20:07 |
|
Kors er I helt dumme. Kartoffelvandet skal selvfølgelig blandes i skyen. dvs. bradepanden koges af med kartoffelvand.
Og Carina, vi nyder sikkert også kalkunen, de brunede kartofler, waldorfsalaten og en knaldgod sovs, uden dit elskelige selskab
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 15-12-03 20:19 |
|
Frieda
Kalkun - den tørre, fedtfri, smagsløse og ækle fugl - Der er forhåbentlig masser af fyld - Så er det sgu da ikke flæskestegssauce du skal ha' så er det jo kalkunstegsovs
Ja så SKAL der kartoffelvand i
Ram
| |
| Godkendelse af svar Fra : 888 |
Dato : 15-12-03 20:30 |
| | |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 15-12-03 21:31 |
|
Hmmm! Gu' ved hvornår der kommer en cementblander med ind i billedet
Jeg syntes det accepterede svar er "uhmmmm". Kom du bare forbi ramses og lav sovsen her hos mig (fyldt stjernerække herfra).
Kigger man på de kloge i Cyberspace, så hedder det:
Citat Flæskestegssovs
Brun sovs til flæskesteg er en dansk menneskeret. Mange af “Jan og Anette i Paris” læsere har gjort redaktøren opmærksom på, at vi endnu ikke har beskrevet dette vigtige emne, så her følger derfor opskriften på den helt rigtige og gode sovs til flæskestegen. Kom godt med vand i bradepanden, når du sætter stegen i ovnen.
Når stegen er næsten færdig hælder du skyen fra og sætter stegen tilbage i ovnen. Si stegeskyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik, og skum så overfladen fri for fedt. Ryst mel og vand til en jævning og hæld den i den kogende sky, medens der piskes. (Brug evt. Maizena til jævning). Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt sukker.
Tips: Hæld lidt kulør ved skyen fra flæskestegen - på den måde kan du se forskel på stegesky og fedt og nemt si fedtet fra. Kuløren hænger nemlig ikke ved fedt. |
Go' jul nytår og alt det der...
Søren
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 15-12-03 21:43 |
|
>CLAN
Davs du!! - Long time no see - Ja lad se til foråret, så kan jeg smutte omkring Grenå, når jeg alligevel skal en tur til det Jyske, og så kan vi kan lege lidt i køkkenet.
Mvh
Ram
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 15-12-03 22:02 |
|
Nøjjj! Vi skal ha' masser af arb. vin til + en kold i ny og næ
Yes! Long time... jeg havde et par dage ekstra på "vandet", men er så hjemme i julen. Skal ud igen d. 30/12 (hellere julen hjemme end nytår).
Du skal være velkommen i mit køkken Men grillen er nok mere aktuel til sommer... skriv i god tid, jeg er jo ikke al'tid hjemme
Søren
NB: Vild med den der nisse
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 15-12-03 22:08 |
|
>CLAN.
Det lover jeg (give besked i god tid.) - Det skal planlægges ordentligt - Taktikmøde - arbejdsvin + øl og hvad der tilhører.
Ram
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|