/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Citronsorbetis
Fra : mettegravhund
Vist : 1076 gange
20 point
Dato : 19-01-02 11:45

Jeg søger en opskrift på en citronsorbetis. Er der nogle der kan hjælpe mig med det???

 
 
Accepteret svar
Fra : food_life

Modtaget 20 point
Dato : 19-01-02 13:00

Citronsorbet




3-4 blade husblas
5-8 citroner
1/4 reven citronskal
1/2 reven appelsinskal
2-300 g sukker
3 citroners saft
2 hårdtpiskede æggehvider



3-4 blade husblas udblødes 5-10 min i vand.
5-8 citroner køres gennem blenderen. 1/4 appelsinskal og 1/4 citronskal rives og køres med i blenderen
Når dette er gjort, presses al saften gennem en si - mos godt til!
Husblas sættes i et kogende vandbad og opløses.
En sukkerlage af ca. 2-300 gram sukker og 2-3 dl. vand varmes op til sukkeret er smeltet og så kommer du saften af 2-3 citroner i sukkerlagen, som kommes i mens blenderen kører. Stop blenderen og smag til - skal der mere sukker i eller skal der evt. mere citron i - altså smag til i forhold til sur-sød balancen.
Nu hælder du så, mens blenderen kører, den smeltede husblas i. Det er vigtigt, at blenderen kører hurtigt på dette trin, da husblasen hurtigt stivner og ellers laver kedelige klumper!
Blandingen hældes fra blenderen over i en skål og man vender to hårdt piskede æggehvider forsigtigt men godt sammen med sorbeten. Æggehvider giver isen en mere blød konsistens
Nu er sorbet´en klar til at komme i fryseren, hvor du skal mose, mase, knuse og røre godt i den for ca. hver 45 minutter til den er helt frosset. Først piskes med piskeris - siden med en gaffel, da den tåler større pres. Jo større portion, jo længere indfrysningstid, men regn med 3-7 timer, afhængig af fryseren.



Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 19-01-02 23:53


"mettegravhund" <mettegravhund.news@kandu.dk> skrev i en
news:Z_b28.1556$Eu2.225434@news010.worldonline.dk

Citron sorbet

2 1/2 dl friskpresset citronsaft
1 dl vand
1/2 liter sukkerlage
citronskal som pynt
Rør saft, vand og sukkerlage sammen. Frys blandingen i maskine.

GRUNDLAGE TIL SORBET

Sorbet består af sukkerlage, tilsat frugtsaft eller frugtpuré.

1 kg sukker
1 liter vand
1 strimmel ubehandlet citronskal
Opvarm blandingen under jævn omrøring, til sukkeret er opløst. Kog lagen
i 2 minutter og lad den derefter blive kold. Kassér citronskallen og
fyld sukkerlagen på en tom 1 1/2 liters mineral flaske. Kan holde sig i
flere måneder ved opbevaring i køleskab.

Ghita




Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste