Surströmming for begyndere – 10 gode råd
Start med en snaps (gerne OP Anderson) og en øl (gerne en stärköl)
Du skal forberede et stykke brød med smør (du får ikke tid til det, når først dåsen er blevet åbnet)
Du skal huske at åbne dåsen udendørs (eller bliver du mindet om surströmming det efterfølgende år)
Du skal huske at åbne dåsen under vand. (ellers bliver du oversprøjtet på grund af det massive overtryk i dåsen)
Du skal prøve at ignorere lugten (ellers får du det muligvis dårligt)
Du skal ikke lade dig distrahere af de mange fluer, der pludselig kommer flyvende (fluer bider som bekendt ikke)
Du skal ikke lade dig gå på af de øvrige deltagers mishagsytringer (det er deres problem – ikke dit)
Tag en fisk op af dåsen med en gaffel. Da fisken ikke er udbenet, bør du fjerne synlige ben. Fiskekødet fordeles på brødet (se punkt 2) og du er klar.
Nyd fisken og sejren. Du er nu kommet tættere på den svenske folkesjæl.
Slut med en snaps (gerne OP Anderson) og en øl (gerne en stärköl)