|
| Accepteret svar Fra : Hejdu58 | Modtaget 210 point Dato : 22-09-14 17:01 |
| | |
|
Brødbudding
Ingredienser til 3 enheder
Franskbrød 250 g
Margarine 60 g
Æg 3
Melis 50 g
Rasp 1 spsk.
reven citronskal, nøddekerner.
Hertil egner gammelt Franskbrød (julekage ell. lign.) sig godt
Brødskiverne lægges i Vand. Når de er opblødte, sis Vandet fra, og Brødet røres med den smeltede Margarine. Æggene tilsættes, eet ad Gangen. Dejgen smages til med Sukker og Citronskal, og hakkede Nødder tilsættes. Den fyldes i en ildfast Form, smurt med Margarine og drysses med Rasp.
Bages i Ovn ca 1/2 time.
Serveres med saftsauce
4 dl blandet Frugtsaft - 1 spsk Sagomel.
Sagomel og Vand udrøres i Gryden, sættes over Ilden og koges 3-4 min. Derefter tilsættes Frugtsaften (Hindbær, Ribs, Kirsebær eller blandet Frugtsaft). Smages om fornødent til med Sukker og Citronsaft.
(opskrift fra kogebog 1936)
| |
|
Undskyld jeg spørger, men du har da vel ikke overvejet at lave brødbudding igen?
I stedet for at opbløde gammelt brød i vand eller mælk, rister man det i dag,
skærer det i terninger og det kan genbruges på suppe eller frugtsaft.
Det opblødte brød kan du give til fuglene, hvis der er nogen tilbage,
mærkeligt nok er vore nærmeste kæle dyr, ænderne her lige uden for, lige forsvundet??
Her i sommer er en mor kommet jævnligt med sit handikappede barn for at fodre fuglene,
noget den lille dreng med iltmaske nød, men så i dag, slet ingen ænder???
Ingen er så fattige i dag at de behøver at spise brødbudding.
Og ingen er så sultne, at de behøver at skyde, næsten tamme ænder.
| |
| Kommentar Fra : nusa |
Dato : 23-09-14 17:47 |
|
Svend - har du stadig et hoved? For det kan du da sagtens undvære.
Det kunne jo godt være, at vi er nogen, der kan lide brødbudding og det har ikke en skid med fattigdom at gøre.
Måske skulle jeg invitere dig og Erna på en lækker b
| |
| Godkendelse af svar Fra : nusa |
Dato : 23-09-14 17:53 |
|
Tak for svaret Hejdu58.
Jeg blev glad for din gode opskrift og vejledning.
Jeg har gemt alle opskrifterne, men kunne - da jeg læste din opskrift - godt huske, at min mor havde mannagryn i brødbuddingen.
Tak også til e øvrige svarere.
| |
| Kommentar Fra : Hejdu58 |
Dato : 23-09-14 20:37 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|