|
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 04-09-14 15:05 |
|
jeg tror det er en selvopfundet resteret. Det var meget almindeligt i familier med få penge, at bruge de rester man havde for at spare på kødet, og alligevel gøre familien mæt.
| |
|
Sikkert ikke denne, men den er med risengrød
FARS / GRØNSAGER / RIS TOP
200 G. HAKKET KALVEKØD 200 G. HAKKET LAMMEKØD
MEL OG MÆLK 2 ÆG
1 LØG
100 G KOGTE ÆRTER OG GULERØDDER 100 G SNITTET BØNNER
11/2 DL. KOGT RISENGRØD DER ER RØRT OP MED 1 ÆG
FARSEN RØRES LÆGGES LAGVIS MED GRØNSAGERNE I ILDFAST SKÅL RISENGRØDEN LÆGGES PÅ TIL SIDST SÆTTES I OVNEN VED 175 C. I 1 TIME
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 04-09-14 16:26 |
|
Kødsovs og risengrød, uhyggelig tanke.
Men mange gange når jeg laver kødsovs laver jeg til et par dage og serverer med mos den ene dag og løse ris den næste.
Om sparemad: Som barn i trediverne fik min mor hjemme kød fra kalve der var døde ved kælvingen, kødet blev kogt i mælk.
| |
|
Jeg prøver at tjekke i de små kogebøger senere på dagen.
| |
| Accepteret svar Fra : katekismus | Modtaget 100 point Dato : 07-09-14 14:10 |
|
Måske udsprunget fra Den rødeKogebog
Tobbington
I et ildfast, smørsmurt fad lægges halv- eller helkogte rosenkål eller blomkålsbuketter, der dækkes med fars.
En rest risengrød røres med et helt æg, krydres med salt og peber og hældes over.
Retten bages 45 min. Ved 200 grader, til overfladen er gylden og sprød. Smeltet smør eller tomatsauce serveres til.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|