|
| fåreskind.. uld Fra : DBG1 | Vist : 839 gange 100 point Dato : 27-11-13 10:26 |
|
Jeg har fået noget skind fra nogle får, men de er fra nyslagtede får så der er stadig skind og kødrester..
hvordan får jeg nemmest ulden af og får det spundet og alt det der..
hvilke processer skal jeg igennem for at få det til det færdige produkt som er garn man kan strikke med..
indtil videre har jeg kun vasket alt blodet ud af skindende og ulden som sidder derpå, og hængt dem til tørre.. hvad er næste step?
i kan se dem her:
http://www.baboom.dk/album/storbilledevisning/37519-faareskind#/0
| |
| Kommentar Fra : pbp_et |
Dato : 27-11-13 11:40 |
|
Spænd skindene stramt ud og brug en barberkniv (spørg din barber/frisør) eller en fåresaks og se en gammel film fra Australien. Eventuelt en maskine, som den frisøren bruger i nakken, men giv den pauser til at køle af.
vh
pbp
| |
|
Der er flere håndarbejdsfora, hvor jeg er sikker på, at du kan få kvalificerede svar på dine spørgsmål.
Både på rokken.dk og kreahulen.dk er der brugere, som har får og selv udnytter ulden.
| |
| Kommentar Fra : DBG1 |
Dato : 27-11-13 12:18 |
|
Citat Spænd skindene stramt ud og brug en barberkniv (spørg din barber/frisør) eller en fåresaks og se en gammel film fra Australien. Eventuelt en maskine, som den frisøren bruger i nakken, men giv den pauser til at køle af.
vh
pbp |
med baberkniv kommer der så ikke alt muligt fedt, kød eller urenheder med?
fåresaks har jeg ikke lige liggende..
den maskine som frisøren bruger i nakken, er det ikke bare en alm. hårtrimmer/klipper du mener?
| |
| Kommentar Fra : DBG1 |
Dato : 27-11-13 12:19 |
|
Citat Der er flere håndarbejdsfora, hvor jeg er sikker på, at du kan få kvalificerede svar på dine spørgsmål.
Både på rokken.dk og kreahulen.dk er der brugere, som har får og selv udnytter ulden. |
har oprettet mig derinde, men jeg kan ikke skrive i tråden, den siger jeg ikke har tilladelse til det
| |
|
Citat har oprettet mig derinde, men jeg kan ikke skrive i tråden, den siger jeg ikke har tilladelse til det |
Det lyder mystisk.
Har du prøvet, at skrive til sidens ejer vedr. dette problem?
| |
| Kommentar Fra : DBG1 |
Dato : 27-11-13 13:18 |
|
Citat Det lyder mystisk.Meget forvirret
Har du prøvet, at skrive til sidens ejer vedr. dette problem? |
har jeg gjort nu.. afventer deres svar
| |
| Kommentar Fra : pbp_et |
Dato : 27-11-13 15:18 |
|
Barberkniven og de andre redskaber skal bruges på hårsiden, ikke kødsiden af skindet. En "almindelig" hårtrimmer/-klipper fra ALDI eller Lidl vil sandsynligvis gå død ret kort ind i den første pels. Der er brug for professionelt grej.
Barberkniven trækkes parallelt med læderet, ikke vinkelret. Det er kun i gyserfilm, den bliver brugt, så der kommer kød og fedt med. Urenhederne har du vel vasket ud!?
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 27-11-13 15:30 |
| | |
| Accepteret svar Fra : Rosalil | Modtaget 100 point Dato : 28-11-13 16:42 |
|
En helt almindelig saks skulle også kunne klare klipningen. Jeg tror ikke det er særlig svært, har selv klippet kaniner.
Klip fra en ende af og hold venstre hånd/arm (hvis du er højrehåndet) over ulden så den ligger stramt
derved bliver det nemt at klippe helt inde ved skindet. Skub ulden væk fra klippestedet efterhånden således at du igen får strammet ulden langs med klippefeltet.
Det eneste du skal være meget opmærksom på er at du ikke klipper 2 gange i ulden, så bliver det for kort og mister noget af sin værdi til spinding.
| |
| Kommentar Fra : Rosalil |
Dato : 28-11-13 16:43 |
|
Faktisk tror jeg det er meget nemmere med en saks. Og du kan gå igang med det samme, frem for at lede efter en trimmer der er god nok.
| |
| Kommentar Fra : DBG1 |
Dato : 02-12-13 18:17 |
|
jeg tror jeg prøver med saksen, og så får jeg lånt den bog der bagefter
| |
| Kommentar Fra : DBG1 |
Dato : 24-02-14 10:46 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : DBG1 |
Dato : 24-02-14 10:46 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|