|
|
Jeg tror blot siden er nede, altså sådan som Kandu til tider også er.
I løbet af dagen er der sikkert gevinst.
| |
| Kommentar Fra : Klaudi |
Dato : 24-03-13 08:49 |
|
Man tager en alligator – eller en leguan af passende størrelse, skrevet af Jesper Kurt-Nielsen.
Udgivet november 2006. 144 sider. ISBN 87-7695-035-2
http://www.madorglet.dk/
Domænenavnet arkaisk.dk blev registreret d. 14 november 2001 og er i øjeblikket suspenderet grundet manglende fornyelse.
Domænet har på nuværende tidspunkt været aktivt i 11.37 år.
Domænet er registreret for en 1 årig period og skulle have været fornyet 31 december 2012.
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 24-03-13 13:57 |
|
Citat Domænet er registreret for en 1 årig period og skulle have været fornyet 31 december 2012 |
Øv altså men det ser ud som om bogen måske kan findes og købes i papirform.
Nu til næste punk i spørgsmålet: Citat er der nogen af jer som har opskrifterne?
Og måske dele opskrifterne |
hvis den nu ikke kan købes mere, den er jo af lidt ældre årgang og genoptrykkes sikkert ikke intet er evigt det er hermed bekræftet, her sad jeg og troede at jeg altid kunne linke til den ret sjove og ubrugelige eksotiske kogekog
| |
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 200 point Dato : 25-03-13 07:04 |
|
Okay, her er så opskriften på et stk. fyldt kamel ..... velbekomme
Hjælp, julen nærmer sig ... og det samme gør familien. Men hvad skal man servere for så mange mennesker juleaften?
En and eller en gås mætter jo ikke så mange munde. Og gris og ko spiser vi resten af året. Heldigvis er der i år udkommet en kogebog for de virkelig kræsne. "Man tager en alligator - eller en leguan af passende størrelse" hedder værket, hvorfra vi har hentet den ultimative opskrift, hvis du virkelig vil imponere dine gæster.
Fyldt kamel
Denne klassiske ret er for den store familie. Den egner sig også godt til gæstemad:
1 middelstor kamel
1 stort lam
20 høns
60 æg
12 kg ris
2 kg pinjekerner
2 kg mandler
1 kg pistacienødder
1 kg sort peber
Salt efter behov, ca. 3-4 kg
Masser af vand
Flå kamelen (det er et mareridt at få skindet forbi puklen) samt lammet og hønsene. Tag indmaden ud og tør sveden af panden. Kog lammet, hønsene og risene. Rist pinjekerner, mandler og pistacienødder til de er gyldne.
Bland nødderne i risen. Kog æggene til de er hårdkogte og fjern skallen.
Fyld de kogte høns med hårdkogte æg og ris. Fyld det kogte lam med de fyldte høns og ris. Fyld kamelen med lammet og ris.
Kog kamelen i en jordgryde fyldt med hvidglødende kul. Kamelen er klar, når den er mørkebrun.
Læg de resterende ris på et stort fad (at fadet skal være stort kan ikke understreges nok, da benene ellers vil stikke ud). Placér kamelen på fadet. Dekorér den med hårdkogte æg og nødder og invitér 100 af den allernærmeste familie og venner.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 25-03-13 07:05 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 25-03-13 07:18 |
|
En mere
ELEFANTFØDDER
Denne opskrift var at læse i Alexandre Dumas: Le Grand Dictionnaire de Cuisine. Paris 1873 – her citeret fra Henry Notaker: Gastronomi – til bords med historien. Viborg 1988
Man tager en eller flere fødder fra en ung elefant. Læg dem i lunket vand i fire timer og fjern så skind og ben. Del dem derefter på langs i fire dele og skær stykkerne i to. Giv kødet et kvarters opkog, læg det derefter i koldt vand og lad det løbe af i en serviet. Tag så en jerngryde, som kan lukkes tæt til. Læg to skiver Bayonne-skinke i bunden af gryden, derefter elefantkødet, fire løg, et hvidløg, nogle indiske krydderier, en halv flaske madeira og tre spiseskefulde god bouillon. Sæt låget på gryden og lad den koge over svag varme i 10 timer. Skum fedtet af, si kraften, kog den ind og tilsæt et glas portvin og 50 små peberfrugter, som først har fået et opkog over kraftig varme og i rigeligt vand, for at de skal holde sig grønne. Saucen bør være kraftigt krydret, pas især godt på netop denne ting.
Fra kogebogen: Man tager en alligator - eller en leguan af passende størrelse Af Jesper kurt Nielsen.
| |
| Godkendelse af svar Fra : o.v.n. |
Dato : 25-03-13 11:58 |
|
Tak for svaret Nordsted1. det er den sjoveste af opskrifterne hel bestemt egnet til dyrepasser nevøen når han skal fejre fødselsdag har du flere gemt så kom med dem.
Jeg printer de 2 du har lagt frem (og glemmer sikkert hvor jeg gemmer papiret )
| |
| Kommentar Fra : Klaudi |
Dato : 25-03-13 12:11 |
| | |
| Kommentar Fra : vith |
Dato : 25-03-13 12:48 |
| | |
| Kommentar Fra : vith |
Dato : 25-03-13 12:49 |
|
Her er lige et frisk eksempel:
GULDSMED PÅ SPID
På Bali spiser man guldsmed. De er utroligt svære at fange. En af metoderne er, at smøre en pind ind i for eksempel saften fra Jack fruit træet (frugten er mad for guderne), når guldsmeden sætter sig på grenen, så sidder den fast.
Fjern vingerne på guldsmedene og kog dem i kokosmælk iblandet, ingefær, hvidløg, fint hakkede løg og små grønne chili. Spid guldsmedene på satayspyd (Fås i alle velassorterede supermarkeder) og server.
| |
| Kommentar Fra : vith |
Dato : 25-03-13 12:53 |
|
Her er en til
FYLDT GIRAFHJERTE
1 Girafhjerte
1 Kop brødkrummer
1 Bundt bladselleri, hakket
1/2 teske smeltet smør
1 Lille løg, hakket
1/2 Teske salvie
1/4 Teske peber
Mel
Tør hjertet af med en fugtigt klud, og lad det ligge i vand natten over.
bland resten af de ovenstående ingredienser. Tør hjertet i et viskestykke og skær toppen af, og stop fyldet i hjertet. Sy åbningen sammen og vend det i salt, peber og mel.
Læg hjertet i et ildfast fad, dryp lidt smeltet smør over og dæk med sølvpapir.
Lad hjertet bage ved 250 grader i cirka 3 timer.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|