|
| Småkager Fra : anva | Vist : 3961 gange 500 point Dato : 09-11-12 13:22 |
|
Nogen der har en opskrift på sådan nogen lyse, kvadratiske småkager med en form for glasur, der bliver bagt med, evt. med mandelflager?
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 09-11-12 14:28 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 09-11-12 16:52 |
| | |
| Kommentar Fra : anva |
Dato : 09-11-12 19:17 |
|
Det er ikke fedtebrød, finskbrød eller ingenting der er enten runde eller rektangolære. Det er noget med mandler. Men måske træskohælene snerper derhenad...
Anva
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 09-11-12 19:31 |
|
Og ja - hvad er træskohæle ??
Marken84, kan du evt. beskrive dem nærmere.
Den jeg linkede til er også med mandler.
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 09-11-12 19:38 |
|
Jeg skal i morgen prøve at ringe til en som kender den nøjagtige opskrift...
Det er nogle meget gammelkendte kager.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 09-11-12 20:53 |
| | |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 10-11-12 15:13 |
|
Anva:
Er dejen hvid eller brun? Altså er kagerne lyse som vaniljekranse? Eller er de brune som brunkager?
Jeg synes at du skal prøve at fortælle mere om de kager, du efterlyser:
Hvor har du mødt dem henne? Har du spist dem? Hvad smager de af? Er "glasuren" sådan en lidt gylden klistret masse med mandler i eller er glasuren helt tør i det og mat og sød?
Er det en dansk kage?
Det kunne være rart med en mere grundig beskrivelse. Også noget om hvad du tror kagerne er lavet af, ud over mandler.
Om ikke andet, så kan vi måske få afklaret om det KAN være de der træskohæle, eller om det er noget helt andet..
| |
| Kommentar Fra : anva |
Dato : 10-11-12 15:50 |
|
Det er købekager jeg har smagt. Karen Volff vist. Men mon ikke de findes i en "ægte" udgave også? De er lyse og "Glasuren" er helt fast og sprød.
Anva
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 10-11-12 17:47 |
| | |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 10-11-12 23:00 |
|
De ligner godt nok en del Birgitta, men det er ikke dem...
Jeg har ikke lige kunnet få fat i opskriften i dag, men håber det vil lykkes i morgen - hvis du har tålmodighed anva.
| |
| Kommentar Fra : anva |
Dato : 11-11-12 10:16 |
|
Jo da marken84, masser af tålmodighed. Og det ER ikke fedtebrød eller noget med rom. Og glasuren er helt sikkert noget, der er bagt med!
Anva
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 11-11-12 13:22 |
|
Anva, hvorfor er du så sikker på, at glasuren var bagt med? Den sprøde faste glasur som du beskriver, lyder netop som sukkerglasur, der er tørret.
Hvis glasuren er bagt med, så er selve glasuren blevet gylden eller brun. Og den er også lidt klæbrig som karamel. Er glasuren på de kager, du leder efter, brun eller hvidlig?
Hm... I min gamle skolekøkkenbog fra 6. klasse, "Køkkenbog for unge Piger", har jeg fundet en opskrift på "Træskoklamper":
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
125g farin
1 æg
1tsk. mandeldråber
185 g mel
½ tsk hjortetaksalt
Glasur: 100 g flormelis
1 spsk kogt vand
Fremgangsmåde:
Æg og sukker røres godt, mandeldråberne tilsættes, og mel og hjortetaksalt æltes i.
Dejgen trilles til pølser, der bages lysebrune og smøres med glasur, hvorpå de skæres i små brød på skrå.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----I den opskrift ser det ud som om at glasuren skal smøres på mens kagestængerne endnu er rygende varme. --Måske er det med til at det kan virke som om glasuren er bagt med?
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 11-11-12 13:26 |
|
Så er ventetiden slut og den RIGTIGEopskrift fremkommer her
De omtalte kager kaldes i Næstved for "Kakler" jeg har som sagt hørt dem omtalt som "træskohæle" her i midt/Sydjylland...
Der skal bruges:
260 gr. mel + 125 gr. margarine som skuldres sammen...
50 gr. sukker + 2 æggeblommer æltes i...
Glasur:
250 gr. flormelis + 1 æggehvide røres sammen.
Dejen rulles ud og skære i firkanter og derpå smøres glasuren og drysses med mandelflager...
Bages i oven ved 200 grader til de er lysebrune.
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 11-11-12 14:24 |
|
Man kunne vel smøre glasuren på først og dernæst skære dem i stykker -
det tror jeg da personligt ville være nemmest...
Det var blot lige en praktisk betragtning...
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-11-12 18:10 |
|
Fint, jeg spørger næste gang jeg bliver til en herregård eller et gods
Glasuren er den samme knækglasur, man bruger til kransekage, hvor den kommes på efter kransekagen er bagt.
knækglasur er nogenlunde det samme som marengsdej (bortset fra at æggehviderne til marengs er stiftpiskede), marengs holder fint formen i ovnen, det kan være det forklarer at glasuren kan holde til at blive bagt!
| |
| Kommentar Fra : anva |
Dato : 12-11-12 06:26 |
|
Marken84
Ja, de lyder HELT rigtige! Og selvom det er hurtigere at smøre glasuren på først, er dem jeg har set også med glasur på hver enkelt med afgrænsede kanter. Mange, mange tak! Og kun endnu bedre fordi det er en gammel, dansk opskrift
Venlig hilsen Anva
| |
| Kommentar Fra : marken84 |
Dato : 12-11-12 11:23 |
|
Det med glasuren stod jo også for min egen regning, det skal nok gøres som der står foreskrevet...
God fornøjelse med bageriet.
| |
| Kommentar Fra : anva |
Dato : 13-11-12 20:56 |
|
Endnu ikke prøvet af - og troede også jeg havde afsluttet og sendt dine point - undskyld! Gør jeg NU
Anva
| |
| Godkendelse af svar Fra : anva |
Dato : 13-11-12 20:59 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|