|
| ColeSlaw Fra : svendgiversen | Vist : 746 gange 100 point Dato : 15-09-12 20:07 |
|
Jeg har lige fået serveret en fantastisk velsmagende kålret/salat som tilbehør,
men når jeg så spørger min kone hvad det er, kommer hun med noget blandet jysk keltisk?
Da den tydeligvis er baseret på kold serveret kål tror jeg første del enten er:
Kold, cold, ikke cole på engelsk,
eller kål, ved ikke hvad hvidkål hedder på engelsk??
og anden del;
slaw, kan både være en slags eller et slag på jysk,
men det lyder også lidt keltisk/skotsk
som når tyskerne kalder flødeskum for slagsahne,
altså pisket , her kål
hvorfra stammer betegnelsen og hvad dækker den over???
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 16-09-12 07:15 |
|
Coleslaw er i dag især en amerikansk spise, og selv om de mener den skal laves med mayo, kan den heldigvis laves på mange andre måder, bare der er snittet hvidkål i. I min version er der altid reven gulerod også.
Jeg bruger som regel en olie/eddikedressing, eller en blanding af mayo og afdryppet yoghurt, mindre fedt men samme smag. Lidt hvidløg, hvis det passer til resten af maden.
Hvidkål kaldes som regel bare for cabbage, men skal man være præcis hedder det white cabbage.
| |
|
Altså hollandsk kål salat, det havde jeg aldrig gættet,
vidste godt det var kendt i USA,
men troede det snarere oprindeligt var fra Skotland eller Irland
på grund af det forskruede engelsk...
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|