|
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 01-09-12 18:51 |
|
Vi har prøvet begge dele.
Jeg foretrækker den hånddrevne kværn og do. presse, giver en dejlig saft (vi fryser den, æblemost bliver pasteuriseret) og er en hyggelig udendørsbeskæftigelse, lydløs i tilgift!
Min viv står inde i køkkenet med en larmende saftcentrifuge, det foretrækker hun.
Vi kan ikke smage forskel!
Men der er en tredje mulighed, lidt afhængig af hvor du bor, flere mosterier kan lave most af dine æbler, som du så henter på flasker senere (jeg tror så ikke lige du får mosten af dine egne æbler), det koster selvfølgelig også penge, men man slipper for besværet!
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 01-09-12 19:44 |
|
Jeg har prøvet at bruge min lille saftpresser til æbler. Det smager godt, men farven bliver hurtig brun. Jeg tager det øverste skum fra, og det kan holde sig et par uger i køleskabet.
Jeg synes det er lidt slidsomt, idet der dannes meget pulp eller hvad det hedder(resterne fra æblerne), som skal fjernes ofte. Så det er ikke til de store mængder.
Det sværeste er at få noget til at holde sig over længere tid. Det siges at man kan fryse det, men så ville jeg hellere fryse æblerne til alt muligt andet- hvis jeg altså havde pladsen.
Det er rigtig dejligt med en god gang æblegrød på glas, som kan tilføres lidt atamon, det holder.
Det kan bruges til alle mulige desserter.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 01-09-12 20:55 |
|
Citat Det smager godt, men farven bliver hurtig brun |
Min viv filtrerer det gentagne gange , så pulpen efterhånden virker som filtermateriale, så bliver det klart (ikke brunt), men jeg er mere doven!
Det der kommer fra den gamle hånddrevne presse, indeholder ikke meget pulp!
| |
| Accepteret svar Fra : pifo | Modtaget 300 point Dato : 01-09-12 21:44 |
| | |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 01-09-12 22:13 |
|
Foreløbig tak for info som jeg forstår det så er begge metoden brugbare men centrifugen mere besværlig (og billigere) det var på Skarregård til gammeldags høstdag at jeg på nær hold oplevede æblepresning og fik lyst til selv at lave min æblesaft, senere fandt jeg ud af at en presser er en større investering, derfor vil jeg undersøge om en centrifuge er en mulighed.
Det vil cirka dreje sig om 8-10 kasser æbler som ellers bare vil ligge og rådne på jorden, det er saftige sommeræbler som ikke kan gemmes ret længe, jeg bruger allerede at fryse æblemos ned til grød eller æblekage, så måske er min ide' lidt skør
| |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 01-09-12 22:41 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 02-09-12 12:01 |
|
Hvis det er en saftcentrifuge/presser til omkring de 500 til 600 kr, du vil investere i, ligesom min, så skal du have god tid - til at klare 8 til 10 kasser.
Der skal renses efter blot 5 æbler, men det med filtrering som vagnr beskriver vil jeg også prøve.
Lige nu har coop et tilbud på en rigtig presser- og da der ingen elektronik er i - kan den jo holde i årevis- og tænk hvilken dejlig cider du kan lave.
https://webshop.coop.dk/kategori/bolig/koekkenudstyr/goer-det-selv
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 02-09-12 12:29 |
| | |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 02-09-12 12:33 |
|
Citat Lige nu har coop et tilbud på en rigtig presser- og da der ingen elektronik er i - kan den jo holde i årevis- og tænk hvilken dejlig cider du kan lave. |
hvis resultatet bliver lige som det i linket jeg smed ind,
så kan den sikkert holde evigt,
dvs. Coop,s udgave skulle i så fald kunne yde ½ L pr 'opfyldning'
det var derfor 'manden' lavede en forbedret udgave "lagpresseren"/frugtpresseren
hvor 20 kg æbler giver 5 liter saft.
Citat Jeg synes jeg får for lidt ud af min æblepresse. Den presser med op til 8 tons, kurven har et rumfang på 70 liter, hvilket svarer til omtrent 20 kg æbler, men det giver kun ca. en liter æblesaft. Det er for lidt og som det fremgår af billedet, så er rammen belastet til det yderste, når der presses med 7 til 8 tons. Det kan gøres bedre. |
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 02-09-12 12:46 |
| | |
| Kommentar Fra : Ysseven |
Dato : 02-09-12 13:09 |
|
Du har ikke overvejet en saftkoger...?
Jeg har med stor succes hevet ren saft ud af bjerge af æbler - og den var lige til at hælde på rene flasker og gemme.
Det er dampen fra det kogende vand, som trækker saften ud - og forarbejderne er bare vask af æbler og så dele dem nogle få gange.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|