/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Solbær likør Hvordan
Fra : svendgiversen
Vist : 1048 gange
60 point
Dato : 30-07-12 17:03

Min kone har plukket solbær og vil lave syltetøj, men der er jo alternativer...

Hvordan laver vi Solbær likør, vi skal ned for at spare i morgen, køber jeg rom eller hvad?
Hvad skal der ellers I??
Og hvad gør vi???



 
 
Kommentar
Fra : pifo


Dato : 30-07-12 17:24

Der findes flere forskellige opskrifter. Her er et par stykker med rødvin som basis:

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=13707

http://verdensmad.dk/Opskrifter/opskrift2072.aspx

Kommentar
Fra : pifo


Dato : 30-07-12 17:25
Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 30-07-12 20:51

Godt pifo, men er der ikke noget lidt stærkere?

Måske skulle jeg hellere havde spurgt om Solbær Rom??

Min første kone lavede Rum Toft,
ganske vist baseret på blommer, men solbær kan vel også bruges???



Kommentar
Fra : pifo


Dato : 30-07-12 21:00

solbærrom er let:

2 dele (kilo) rom, 2 dele (kilo) solbær og 1 del (kilo) sukker (eller mere hvis du vil have den sød)


Det har jeg lavet med blandede bær fra haven for et par år siden - og det kan bestemt også bruges. Held og lykke med det

Kommentar
Fra : dabj


Dato : 31-07-12 09:56

Jeg bruger samme opskrift som pifo, men i stedet for rom bruger jeg vodka, da jeg synes at romsmagen ødelægger noget af solbærsmagen.
Men smag (og behag) er jo forskellig.
Mvh
dabj

Kommentar
Fra : dabj


Dato : 31-07-12 10:00

Forsøg dig frem med 100 gr. blandinger til du har det forhold der smager dig.

Kommentar
Fra : dabj


Dato : 31-07-12 10:01

Problemet er bare, at det skal trækker i lang tid--jeg bruger 3 mdr.

Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 31-07-12 13:46

Mens de trækker, må solbærrene da forblive hele eller skal de knuses?

Bliver bærrene i Solbær rommen eller skal de sies fra inden servering??



Accepteret svar
Fra : dabj

Modtaget 60 point
Dato : 31-07-12 17:37

Jeg maser bærrene lidt med en grydeske, hælder hele balladen op i en ren eddikedunk.
Efter nogle måneder hælder jeg det gennem en stofsi, hvorefter jeg smager til med evt. ekstra sukker eller vodka, indtil den er som jeg synes den skal være. Spar lidt på vodkaen i dunken, det er nemmere at fylde mere på senere end tage det fra igen.
Mvh
dabj

Godkendelse af svar
Fra : svendgiversen


Dato : 31-07-12 17:58

Tak for svaret dabj.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste