|
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 18-03-12 11:41 |
| | |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 18-03-12 11:50 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 18-03-12 11:56 |
|
Jeg smider den gerne i en tom mælkekarton og snitter den midt over hvis resten skal gemmes, snitfladen skal så lige dækkes.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 18-03-12 15:29 |
|
Man kan ikke lave creme is ved bare at hælde en masse i en beholder og fryse den.
Der skal konstant omrøring og piskning til indtil massen begynder at blive stiv. ellers får man ikke den luftige is uden store vandkrystaller.
Men man kan lave parfait is ofg andet, som også smager godt. Nogen synes bedre.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 19-03-12 14:03 |
|
Det kan godr være at det virker med husblas. Men det bliver ikke cremeis.
Det meste vanillasmag er ikke i kornene, men i hele bønnen. Klip den i småstykker og læg den i blød i lidt lunkent vand i nogle timer. Så får det er kraftig vanillasmag.
| |
|
Man behøver ikke en is-maskine for at lave is.
Tag isen ud af fryseren ca. 1 gang i timen og pisk den godt igennem, uanset hvilken is man laver.
Fordelen ved ikke at bruge is-maskine er, at man ikke er begrænset af en vis mængde, de fleste is-maskiner (uden køle-aggregat) kan kun tage 0,8-1 l.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 20-03-12 07:44 |
|
JO "federe" din is er, desto mindre risiko er der for at få iskrystaller. Derfor skal du bruge fløde og ikke mælk.
Tricket med husblas har jeg kun hørt i forbindelse med sorbet, og det er ikke for, at der ikke skal dannes iskrystaller, men for at sorbeten ikke "tør op" så hurtigt.
Det er rigtigt, som Troldepige skriver, at der normalt skal røres i isen undervejs, men tricket med at fylde blandingen i en pose, som man så kan kramme / massere, synes jeg lyder som en nem metode.
Jeg har i dag en ismaskine - og det køb har jeg ikke fortrudt
| |
|
Citat Jeg har i dag en ismaskine - og det køb har jeg ikke fortrudt |
Er det så en med køle-aggregat?
sådan en ønsker jeg mig.
Jeg har haft en is-maskine, uden køle-aggregat, men for ca. 3 år siden opdagede jeg, at beholderen var blevet utæt oppe ved kanten, så kølevæsken kunne sive ud, så den røg ud.
Min oplevelse af sådan en is-maskine (uden køle-aggregat) er, at beholderen skal ligge i fryseren i et døgns tid før den skal i brug.
Is-massen skal laves dagen før, og så i køleskabet, da der ellers ikke er kulde nok i beholderen til at fryse det til "is".
Isen er ikke så frossen, at den er spiseklar, når den er kørt færdig i is-maskinen.
Så jeg savner faktisk ikke min is-maskine.
Jeg laver is-massen om aftenen, stiller den så i køleskabet (eller på altanen, hvis det er vinter), næste dag sætter jeg den i fryseren og sætter minuturet (eller min mobiltelefon) til at ringe en time senere, dette gentager jeg til is-massen er ca. som soft-ice, så kommer jeg den i den bøtte, som jeg vil have den i.
Med is-maskinen kunne jeg max. lave 1 liter is pr. dag, med den gammeldags metode kan jeg lave en større portion, eller flere forskellige samtidig.
| |
| Accepteret svar Fra : katekismus | Modtaget 100 point Dato : 23-05-12 14:43 |
|
På denne side er der nemme og gode is
http://www.stjernekok.dk/10851107
Hjemmelavet is
Ingredienser
5 æg
1/2 liter piskefløde
1 1/3 pakke nougat (mellem pk)
1 dl hakket valnødder
5 spsk florsukker
1/2 vanillestang
1 1/3 pakke marcipan (lille rulle)
Fremgangsmåde
Æg og sukker piskes skummende, fløden piskes lidt fast. Marcipan og nougat skærres i små terninger og sammen med de hakkede valnødder vendes de i æggemassen, til sidst vendes flødeskummet i og hældes i en sandkageform og fryses. Tages op og stilles i køleskab 1/2 time før brug.
Skildpaddeis
Ingredienser
4 stk Chokolade (Toms skildpadder)
4 stk Æggeblomme
4 spsk Flormelis
5 dl Piskefløde
Fremgangsmåde
1. Smelt chokoladeskildpadderne over vandbad. Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen. Pisk fløden til skum. Rør forsigtigt de smeltede skildpadder i æggeblandingen. Vend flødeskummet i.
2. Kom is blandingen i en springform, ca. 20 cm. i diameter. Stil isen i fryseren og frys den 4 – 5 timer. Tag isen ud af fryseren 20 – 30 minutter før servering.
3. Pynt med mandariner eller anden frugt. Isen kan eventuelt også pyntes med høvlet chokolade
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|