|
| sukkersmeltning af gær Fra : JanneP | Vist : 839 gange 50 point Dato : 23-05-03 22:01 |
|
Jeg undrede mig, da jeg læste
http://www.kandu.dk/dk/tip/3944
Det er rigtigt nok at gæret smelter - MEN så vidt jeg ved ødelægger det gæren???
Er der andre der kan underbygge min påstand og i så flad hvordan er det så lige det står til?
JanneP
| |
| Accepteret svar Fra : skingur | Modtaget 60 point Dato : 23-05-03 22:06 |
|
nej...det ødelægger ikke gæren, ligesom saltopløsning af gær hælder ikke ødelægger hæveevnen. Det der sker er at sukker- eller saltindholdet er større uden for gærcellerne end inde..derfor lader cellerne sukkeret trænge ind (måske husker du fra biolgi at celler er selektivt permeable - udvælgende i deres gennemtrængelighed).
Du skal dog ret hurtigt blande de øvrige våde ingredienser i, da cellerne ellers kan blive slået ihjel. men du kan roligt følge tippet ellers, selv om det lyder mærkeligt.
Mvh Christina
| |
| Kommentar Fra : xor |
Dato : 23-05-03 23:24 |
|
Det var jo mig der skrev tippet... Jeg gør det hver gang at jeg bager boller eller andre gær opskrifter, og har aldrig haft problemer med gæringsprocessen. Bollerne bliver lige så store og fine som de ellers ville gøre.
/Xor ,->
| |
| Kommentar Fra : Franksp |
Dato : 24-05-03 09:25 |
|
Hej Janne P
Jeg kan også bare bekræfte, at tippet er godt nok.
Jeg gør det altid selv, og lærte det af min afdøde mormor. Hun gjorde det altid.
Med venlig hilsen
Frank
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|