Hejsa smuller,
tja, jeg er ikke sikker på at min metode er særlig sexet, men stegen plejer at blive god, og den bliver da altid spist op
Ofte sidder der en sene på undersiden af stegen, den skal væk. Derefter skærer jeg fedtlaget i ternet mønster. Lidt rørt smør med salt og hvidløg smøres henover stegen. Hvis ikke du vil bruge smør, så smør den med lidt olivenolie, gerne tilsat hvidløg. Jeg laver min egen hvidløgsolie, så det har stået i nogen tid og taget smag, og drys så fedtlaget med groft salt. Læg stegen i en smurt bradepande.
Stegen sættes i en varm ovn (250 grader), og der den skal stå i ca. et kvarters tid.
Derefter skruer du ovnen ned til ca. 160 grader og hælder et par deciliter vand ned til stegen.
Jeg sætter stegetermometer i og tager så stegen ud, når den er nået den temperatur, jeg ønsker.
Jeg vil tro, at din steg skal have 25-30 minutter, men det afhænger selvfølgelig af, hvor rød du vil have den?
Jeg kan lide en rosa steg, og den er klar, når midter-temperaturen er ca. 62grader. (mål på det tykke sted af stegen). Husk at temperaturen stiger helt op til 5 grader efter den er taget ud af ovnen, så den skal ud noget før.
Hvis du vil have stegen rød, skal den være ca. 60 grader (dvs. ca. 57 grader i ovnen), skal den være rosa er det som sagt 62 grader(ca. 58 grader i ovnen) og 68 grader, hvis den skal være næsten gennemstegt (63 grader i ovnen)
Pak stegen ind i stanniol og lad den stå yderligere et kvarters tid, til den har den ønskede temperatur. Håber det var nogenlunde forståeligt?
Jeg vil gerne slå endnu et slag for disse bønner, som er dejligt tilbehør:
http://www.kandu.dk/Tip21227.aspx
Jeg køber fisk hos Skagenfood, og der har jeg også en gang købt en culotte og lavet efter denne opskrift:
http://www.skagenfood.dk/article.html?articleid=235
Det var altså også rigtig godt, så den kan jeg såmænd også anbefale.
Velbekomme