|
| Hj.lavet rugbrød revner i skorpen Fra : erik.bbs | Vist : 7639 gange 100 point Dato : 17-09-11 12:29 |
|
Om hjemmelavet rugbrød.
Er der nogen der kan give et klart svar - OG LØSNING - på hvordan man undgår revner i skønt hjemmelavet rugbrød. Vi bruger samme opskrift hvergang, 190 gr. i alm ovn i 1 1/2 time nederst i ovnen.
NB: Det er ikke hver gang rugbrødsskorper revner men ofte, til tider med store revner, hvorved det bliver sværere at skære.
Vi vil helst ikke ændre opskrift, da rugbrødet smager pragtfuldt.
Venter spændt på svar, men kan selvfølgelig ikke afprøve det før næste hjemmebagning
| |
| Accepteret svar Fra : finnostervig | Modtaget 110 point Dato : 17-09-11 13:02 |
| | |
| Kommentar Fra : erik.bbs |
Dato : 17-09-11 13:25 |
|
Hej Finn.
Tak for dit pæne svar med link, til hvordan revner i rugbrød muligvis kan undgåes, jeg/vi har netop 3 rugbrød stående i forme klar til at blive bagt i eftermiddags, jeg har set på linket og scrollet ned til billedet som du beskriver, jeg/vi vil selvfølgelig afprøve ideen og se om den virker, jeg/vi glæder os, og vil selvfølgelig vende tilbage til dig med resultat - og selvfølgelig point til dig - hvis alt virker.
Vi glæder os meget til at se resultat senere i dag
Mvh. erik.bbs samt hustru Anna
| |
| Kommentar Fra : erik.bbs |
Dato : 17-09-11 13:32 |
|
Hej smuller.
Også tak for dit tips, men det ER afprøvet som du beskriver, men desværre uden resultat.
Mvh erik.bbs
| |
| Godkendelse af svar Fra : erik.bbs |
Dato : 17-09-11 17:10 |
|
Tak for svaret finnostervig.
Vi har nu prøvet dit tips med at skære på langs af rugbrødsdej fær bagning.
Det har hjulpet meget, men stadig revner men ikke så dybe, vi skal nok
næste gang prøve ikke at skære så langt ned i dejen før bagning det tror vi
vil hjælpe endnu mere.
Tak for dit gode tips, som vi bestemt er glade for og vil benytte fremover
- point ER overført til dig
Mvh. erik.bbs samt min hustru Anna
| |
| Kommentar Fra : alimak |
Dato : 17-09-11 17:15 |
|
Rugbrødet revner
Bager du selv rugbrød, har du sikkert oplevet, at skorpen har det med at revne, specielt når man skærer brødet i skiver. Undgå problemet således: Afkøl det bagte rugbrød i ca. 10 minutter og pensl top og sider (ikke bunden) med olie. Pak herefter brødet ind i et viskestykke og en plastpose og lad det hvile til næste dag. Nu vil brødet være lige til at skære i skiver, uden at skorpen revner.
alimak
| |
|
Hej igen erik.bbs
Det lyder fint at I fik mere held med jeres rugbrødsbagning
God weekend
Mvh Finn
| |
|
For mange år siden da' jeg var i lære, der lavede vi rugbrød og så vidt jeg husker, så skal rugbrødsmassen ( dejen ) arbejdes godt igennem inden den bliver lagt i en form, eller bagt på hærden, og så blev de prikket med lige som et bræt med en masse søm i, og inden de kom i ovnen, så blev de så lige strøget med en gang alm. vand.
Hej
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|