|
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 28-05-11 15:03 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-05-11 15:04 |
|
Min rababerkage :
500 g rabarber 1½ dl. sukker.
Dej :
125 g smør, 2 dl. sukker, 1 æg, 1 dl. mel 1 knsp. bagepulver 3½ dl. kokosmel og 1/4 piskefløde.
Raberne skæres i 2 cm. stykker. lægges i et smurt tærtefad og drys sukkeret over.
-Rør smør og sukker til dejen hvidt. Tilsæt ægget og rør godt sammen. Bland mel, bagepulver og kokosmel og vend det i dejen.
Fordel over rababerne. Bag ca. 190 grader i ca. ½ time. Serveres med koldt flødeskum
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 28-05-11 15:27 |
|
Uh, Nordsted - jeg elsker også trifli - alle slags faktisk, men denne gang skal jeg bruge en kage.
Min datter er desværre ikke vil med kokos, så det ville være godt med en opskrift uden dette, hvis I kender en sådan?
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 28-05-11 15:34 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 28-05-11 15:37 |
|
Rabarber crumble?
Har verdens bedste opskrift.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-05-11 15:39 |
|
Du kan bare lave en smuldre dej af smør/farin og havregryn.
Altså først rabarberne, drys sukker over.
Dernæst smuldre du havregryn og smør og farin 1:1
En pakke smør, 250 gr havregryn og 250 gr. farin
I "gamle" dage var det sådan een vi lavede når vi var på lejr i pinsen med D.U.I men det var magarine- jeg har lavet den senere med smør.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-05-11 17:35 |
|
Min mor brugte nogle gange "resterne", hvilket vil sige at når rabarberne var kogt og siet gik vædsken til grød og det frasiede til rabarberkage.
Så lagde hun bunden med knuste makroner, skulle det være ekstra godt fik de et skvæt billig sherry.
| |
| Accepteret svar Fra : nusa | Modtaget 100 point Dato : 28-05-11 21:02 |
|
Her kommer RABARBERKAGEN:
[B]Dej:[/B] 175 g smør - 150 gt sukker - 2 spsk vanillesukker - 1 knsp salt - 3 æggeblommer - 250 g mel - 2½ tsk bagepulver - 5-6 spsk sødmælk.
[B]Marengs:[/B]
3 æggehvider - 200 g sukker - 100 gt grofthakkede nødder - ½ kg rabarber
--------
Rør smørret cremet med sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer. Bland mel og bagepulver og rør det lidt efter lidt i smørcremen sammen med mælken
Marengs: Pisk hviderne næsten stive, pisk sukkeret i ad 2-3 gange. Vend rabarberstykkerne sammen med nødder i massen. Smør den ovenpå dejen.
Bages i 45 minutter ved 200 grader.
| |
| Godkendelse af svar Fra : pifo |
Dato : 02-06-11 06:41 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|