svendgiversen, vi er fuldstændig enige.
Men f.eks. i dette brød bruger man både surdej og eddike, så det vil jo sige, at de godt kan finde ud af det med surdejen:
http://www.schulstad.dk/Produkter/Kondi-Karl/Kondi-karl/
hvorfor så ikke nøjes med surdej, evt. lidt mere, og så undgå eddiken?
Og, har brødfabrikkerne altid gjort dette?
Der er jo en grund til, at dette emne pludselig interesserer mig.;)
Jeg har i flere år følt mig træt og tung i hovedet, uden at kunne finde ud af hvorfor, men i en periode hvor jeg spiste mine hjemmebagte grovboller i stedet for rugbrød blev jeg pludselig frisk i knolden.
Men da jeg begyndte at spise rugbrød igen, kom trætheden hurtig tilbage.
Nu har jeg "testet det" et par gange og det har virket hver gang.
Min mor fortalte så, at hun køber rugbrød hos bageren, fordi brødfabrikkerne kommer eddike i og det får hendes mave til at gå i stå.
Hmmm, efter at have tænkt lidt over det må jeg så erkende, at min mave også fungerer bedre når jeg ikke spiser rugbrød.
Så trætheden og den tunge fornemmelse i hovedet kommer muligvis af, at tarmsystemet arbejder langsommere p.g.a. eddiken i rugbrødet.