/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ostelagkage !
Fra : kammanoerup
Vist : 1350 gange
100 point
Dato : 10-02-11 18:20

Hej!
Jeg skal bruge en ostelagkage i morgen eftermiddag!
Jeg har ikke lavet sådan en før- har fundet en opskrifte der ser god ud,
den skal stå i køleskab 3-4 timer!
Jeg kommer i tidsnød!

Kan jeg lave den i aften og lade den stå i køleskab natten over uden at den er ødelagt-

Dette er en haste sag!

Venlig hilsen Kamma

 
 
Accepteret svar
Fra : Dulcona

Modtaget 110 point
Dato : 10-02-11 18:22

Det kan du sagtens. Den kan holde flere dage i køleskab. Men du mener vel en ostekage eller cheesecake om du vil?

Kommentar
Fra : Dulcona


Dato : 10-02-11 18:25

Hmmm jeg kan godt se på google at mange kalder det for en ostelagkage. Det mener jeg nu er forkert, men det er jo ligemeget

Kommentar
Fra : Dulcona


Dato : 10-02-11 18:31

Hvilken opskrift bruger du?

Godkendelse af svar
Fra : kammanoerup


Dato : 10-02-11 22:27

Tak for svaret Dulcona.

Det er blevet sent nu, så jeg må nok stå tidligt op og se om jeg kan finde ud af den
jeg håber den kommer til at smage!

Tusind tak for hjælpen

Kommentar
Fra : Dulcona


Dato : 10-02-11 23:27

Skal du bruge den i morgen aften, har du masser af tid og kan godt nå det, hvis du starter fra først på formiddagen. God fornøjelse...det er en herlig dessert. Den smager ikke så kraftigt men har en fin frisk smag. Lavede selv en til nytårsaften efter denne opskrift


Ingredienser:
Bund:
75 g smør (gerne usaltet)
150 g fuldkorns hvedekiks (Digestive)

Fromage:
4 blade husblas
200 g flødeost 70+ (37%) m neutral smag
2 hele æg (str mellem) gem hviderne (jeg bruger ikke pasteuriserede, men det er måske uklogt???)
2 dl creme fraiche 18% el. 38%
1 tsk vanillesukker
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
50 g flormelis

Gelé:
3 dl Ribena solbærsaft ufortyndet
4 blade husblas

Vejledning:
Bund: Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Fordel blandingen i en 20 cm springform.

Fromage: Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronskal og - saft. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt det i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt flormelis i og rør de piskede æggehvider m sukker i ostemassen. Hæld fromagen over kiksene i springformen og stil flødeostekagen koldt til næste dag.

Gelé: Varm saften op, og hæld de udblødte, smeltede husblas i saften gennem en si

Jeg bruger 2 karseroller. En til at varme saft i og en til udblødning. Når husblas er udblødt hælder jeg vandet væk og hælder lidt saft i den gyde, som jeg så udrører husblassen i under opvarmning til den er smeltet. Så sætter jeg sien over det saft der ikke er husblas i og hælder det med husblassen i gennem sien. Det gør jeg for at undgå geletråde i den færdige ostemasse. Det er ulækkert at få i munden - Jeg gør det samme med fromager, ananasrand mm

Hæld geleen hen over cheesecaken når den begynder at stivne - Laget skal være ca 2 - 3 mm tykt.

Den med Ribena er min egen opfindelse. Jeg vil helst bruge hindbær, men alt det ballade der er med hindbør i øjeblikket så har jeg droppet dem. Du kan også bruge appelsinsaft og så evt pynte med friske mandariner eller fra en dåse. Der er mange muligheder, men gerne lidt syrligt til den søde ostemasse og kiksene.

God fornøjelse

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste