Du skal passe på, for af de råd, du har fået, er der kun et, der duer, nemlig rådet om at gå i banken og købe en "stor check". Du har sikkert set nogle gange i idræftsforeninger eller velgørenhedsarrangementer, at de glade givere har stået med en stor check, der egner sig til at blive fotograferet og komme i avisen med. Banken har dem liggende, de koster et gebyr, men så er tingene også i orden, og det er en rigtig god måde at vise sin opmærksomhed på, så hele selskabet også kan se gavebeløbet.
I er vist flere om at skyde pengene ind, og så kan I jo gå ind i en af deltagernes bank med hele det beløb I har samlet sammen og spørge om de vil lave en rigtig vbankcheck til jer + den store check, der skal vises frem i det højtidelige øjeblik.
Jeg siger, at det er det eneste råd, der duer. Det er fordi du skal være forsigtig, når du bnruger ordet check. Juridisk set er en check bare et stykke papir hvorpå der står ordet check og desuden står, hvem der skal betale til hvem. For eksempel: Check. Den Fynske Bank bedes betale kr. 10.000 til Peter Hansen. Underskrevet Rasmus Andersen. Den tekst er i princippet en check, hvis den bliver skrevet på et stykke papir. Det er ikke rede penge, men det er en såkaldt betalingsanvisning, og da man kan overdrage en check til andre ved at påføre en ny modtager på bagsiden (endiossere) kan der i uheldige tilfælde svindles med en hjemmelavet check. Det er også derfor et af svarene fortæller, at det er strengt forbudt at fotokopiere checks i mange virksomheder.
Nu hedder spørgeren Tante Anna, så jeg forestiller mig, du er dansk? Jo, for hvis et nu var en stor udenlandsk bryllupsfest, hvor selskabet har samlet måske en kvart million kroner eller en halv million sammen, så skal man selvfølgelig være opmærksom på, om banken bliver nødt til at indberette til skat, når den ser de mange penge. Men det er nok en anden problematik, som ikke angår jeres tilfælde.
Håber I får en rigtig god bryllupsfest.