|
| Lama opskrifter Fra : Klumme | Vist : 5088 gange 100 point Dato : 23-09-10 18:39 |
|
Har anskaffet en død lama Den vejer ca 100 kg slagtet.
Men men...Jeg kan ingen steder finde opskrifter på den åndsvage kamel. Er der nogen som lige ligger inde med delikate opskrifter på lama, vil jeg blive glad.....mere end jeg er i forvejen.
Har osse søgt på spanske / sydamerikanske sider, men intet dukker op. Der er meget om og med Dalai Lama, men den gamle præst gider jeg ikke tygge i
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 23-09-10 18:51 |
|
Det der folk staver lama helt forkert, nemlig med 2 l'er (i starten)
Så en googling på llama recipes giver 386000 hits, bare kom i gang
| |
| Accepteret svar Fra : amdam | Modtaget 110 point Dato : 23-09-10 19:08 |
| | |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 23-09-10 19:44 |
|
Llama kan tilberedes på samme måde som oksekød. Lav bl.a. gode gryderetter med chili og andre krydderier. Jeg er ret sikker på at du er en knag i køkkenet, så hvad med at eksperimentere lidt med en gryderet med chokolade og chili?
God fornøjelse
| |
| Kommentar Fra : lham |
Dato : 24-09-10 09:44 |
| | |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 24-09-10 13:32 |
|
Hej Klumme.
Citat Lamaen som mad
Har man lyst til at anvende noget lidt anderledes kød til husholdningen, så er lamakød en mulighed. Kødet er meget magert, og har en kraftig smag.
Vær opmærksom på at det skal stege langsomt ved meget svag temperatur. |
http://www.ladylama.dk/5399368
Tænkte på at du måske kunne få lidt info. om opskrifter hvis du skrev til dem her.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 02-10-10 18:32 |
|
Hæhæ.
Sad og læste lidt om lamaer.
Fandt så dette....mon ikke du skal lave det lige som "kylling/kalvekød"
Citat Historie
Lamaen er en af de 4 racer af lamaer, der findes i Sydamerika. Den vilde forfader til tamlamaen lever stadig vildt på stepperne i Sydamerika. Der findes ca. 3 millioner lamaer på verdensplan, hvoraf 70 % lever i Bolivia. Lamaen blev tæmmet for 4-5000 år siden og blev især brugt til transportdyr. Lamaen bruges stadig som transportdyr, men i mindre omfang pga. forbedrede veje og transportmidler. I Sydamerika holdes lamaerne i dag primært pga. deres uld, som især bruges til grovere sager som sække, snore og tovværk. Man kan dog sagtens spise lamakød, og det smager som en blanding af kylling og kalvekød. |
Hvor er jeg spændt på at høre mere om det Klumme.
| |
| Godkendelse af svar Fra : Klumme |
Dato : 09-10-10 23:14 |
|
Tak for svaret amdam.
Denne tråd skal jo slutte et sted. Jeg har prøvet sammenkogte retter og noget helstegt. Det er OK, men ikke noget særligt. Så jeg tog en hurtig beslutning og solgte resten af kræet videre. Lama kan de æde i Sydamerika, så napper vi det som er mere nationalt - Ko, gris, kalv, lam og fjederkræ Men sjovt at prøve.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|