Denne her bruger jeg. Og familien synes den er god
Uanset hvilken opskrift, du vælger, så gå efter en med piskede æggehvider og øl, for det gør en stor forskel.
250 g mel
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 dl vand
1 dl øl (lys)
4 æggeblommer
200 g smeltet smør
2 dl piskefløde, let pisket
4 stift piskede æggehvider
Mel, sukker og salt blandes og røres jævnt med vand og øl.
Æggeblommerne piskes i en ad gangen.
Hæld derefter det smeltede afkølede smør i.
Vend så flødeskummet i -og til sidst æggehviderne i af et par omgange, så dejen bliver let og luftig.
Varm vaffeljernet op og hæld en smule smeltet margarine eller smør på til det første hold vafler.
Bages et par minutter på hver side, hvis dit vaffeljern er af den type, der skal vendes.
Server med sukker og syltetøj og evt is, cremefraiche eller flødeskum.
Tilsæt gerne vanilje til dejen, hvis du godt kan lide det, men citronskal er også godt.