|
| krebinetter og kabonader ? Fra : NannaFlip | Vist : 4771 gange 200 point Dato : 11-08-10 11:22 |
|
Hej !
Er der nogle der kender forskellen på krebinetter og karbonader ?
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 11-08-10 11:28 |
| | |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 11-08-10 11:29 |
|
Hejsa.
Der er ingen forskel.
I Jylland hedder det karbonader...og i resten af landet krebinetter.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 11-08-10 11:29 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-08-10 11:41 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 11-08-10 11:55 |
|
Karbonader skal steges meget længe ved høj temperatur.
Karbon = Carbon = Kul
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 11-08-10 12:26 |
|
Vrøvl Luffe. Den teori er undersøgt og har intet på sig.
Forskellen er et a og et i og 2 t'er.
Der har været nedsat hurtigt og langsomt arbejdende udvalg, som var opsat på at afsløre forskellen, men det eneste man fandt frem til var, at nogle kalder retten det ene og andre det andet. Så du kan kalde retten det, som du synes ligger bedst i mundet
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 11-08-10 12:35 |
|
Den var nu selvopfundet
Jeg hælder nu mest til at krebinetter er dem der er panerede, hvorvidt man så skal bruge rent svin, kalv eller kalv/svin er en smagssag.
Jeg prøvede engang at panere hakket okse.
-Don`t do that at home !!
| |
|
- på Fyn hedder det karbonetter og krebinader...
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 11-08-10 13:04 |
|
Forskellen ligger i hvor man bor.
Hvis man nu skal have gæster fra både Jylland, Fyn og Sjælland og servere karbonader/krebinetter.
Så siger man da bare til den enkelte:
"Til dig har jeg lavet karbonader.... og til dig krebinetter...."
Men de fleste vil nok sige:
"Det smager ikke som da mor lavede dem"
Længe leve mor og hendes mad
| |
| Kommentar Fra : Lakewood |
Dato : 11-08-10 13:20 |
|
Jeg befinder mig ikke på min faste bopæl og kan derfor ikke tjekke i Frk. Jensens Kogebog. Men jeg undersøgte spørgsmålet for ½ års tid siden v.hj.a. denne kogebog, og der er forskel.
Så vidt jeg husker indeholder krebinetter brødkrummer; det gør karbonader ikke. Men hæng mig ikke op på det. Kik hellere selv i Frk. Jensens.
Det er muligt at folk i praksis bruger ordet krebinetter om karbonader, og i så fald er der jo en vis idé i at sige at mene at det er det samme.
| |
| Accepteret svar Fra : malmin | Modtaget 200 point Dato : 11-08-10 13:29 |
|
Der hvor jeg kommer fra, er det indholdet der bestemmer om det er karbonader eller krebinetter.
Karbonader er lavet af rent svinekød, men krebinetter er lavet af blandet svin og kalv.
Er der andre der kender den opdeling?
Hilsen malmin
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 11-08-10 16:08 |
|
Her omkring hvor jeg bor (Nordvest Jylland) bruges begge navne men om hver sin variant, de er oftest lavet af rent svine kød men blandet kalv/gris bruges også.
Krebinet = uden panering
Karbonade = med panering
men jeg kan se at mange af jer opfatter navnene anderledes
Når jeg fredag den 27. inviterer gæster til karbonader med grøntsager så er ikke en af gæsterne i tvivl om at de skal have paneret og hakket grisekød med ærter/gulerødder/blomkål og nye kartofler
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 11-08-10 16:47 |
|
Citat Så vidt jeg husker indeholder krebinetter brødkrummer; det gør karbonader ikke. Men hæng mig ikke op på det. Kik hellere selv i Frk. Jensens. |
I den gamle Frk. Jensen fra 1939 er der slet ikke noget der hedder krebinetter
Det hedder hakket kalvekarbonade. (skært kalvekød og svinekød halvt af hvert)
som paneres i æg og rasp.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 11-08-10 17:57 |
|
Jeg spiser bacon om morgenen, og stegt flæsk om aftenen.
Drikker snaps om aftenen, næste morgen er samme væske medicin.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-08-10 18:01 |
|
>Thyregod8
Så må du servere i to fade, kalde det ene krebinetter, det andet karbonader, hvis du nu skal servere for såvel karbonade- som krebinettilhængere.
Men det minder om Buster Larsen, Kvik og "det en tysker"
| |
| Kommentar Fra : Lakewood |
Dato : 11-08-10 18:08 |
|
Citat den gamle Frk. Jensen fra 1939 er der slet ikke noget der hedder krebinetter
Det hedder hakket kalvekarbonade. (skært kalvekød og svinekød halvt af hvert)
som paneres i æg og rasp. |
Ja, det kan godt tænkes. Min udgave er noget nyere.
Min hvis der skal brødkrummer i krebinetter, så er der nok ikke så mange der spiser krebinetter i dag. Dvs. det der spises af danskerne, er karbonader, uanset hvor man bor.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 11-08-10 18:39 |
|
Nu har jeg fået kigget i kogebøger om gamle dages mad, min frk jensen fra 1914 kender kun kalvekarbonader, der dog kan have op til halvt svinekød, kun kød og paneret med æg og rasp..
"Mormors kogebog" samme model, dog uden svinekød.
Danske Egnsretter skriver kun om karboander som noget nymodens, der kom efter 1850, men uden opskrift.
En nyere frk Jensen 1966 har hakkekarbonader med enten kalv, gris eller blandet kød, paneret med æg (eller meljævning) og rasp og krebinetter, der er det samme, men ofte blandet med gulerødder, kartofler el, lign.
Så et forsigtigt gæt er, at karbonader som navn er ældre (og sikkert finere, fordi det er rent kød) end krebinetter.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 11-08-10 18:52 |
|
Citat Danske Egnsretter skriver kun om karboander som noget nymodens, der kom efter 1850, men uden opskrift. |
Det kunne måske bero på at hakket kød ikke var så udbredt dengang.
Kartofler eller gulerødder var meget udbredt engang som tilslag til det lidt dyre kød, i dag regner vi det jo bare som en afveksling, andre tilsætter hvis de ikke vil spise så meget kød.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 11-08-10 19:25 |
|
Den lille forskel
Begge retter består typisk af halvt svinekød og halvt kalvekød. Begge er ligeledes panerede i rasp. Forskellen indtræder, når traditionelle krebinetter skal laves. Krebinetterne indeholder nemlig også opblødt brød og æg og er i virkeligheden en fars.Mere indviklet end som så
Men her standser forvirringen ikke. På Fyn spiser man ikke krebinetter, der spises karbonader. Krebinetter i traditionel forstand er sjællandsk, men der spiser de i dag reelt også karbonader. Udtrykket er dog så indgroet, at østboerne stadig kalder det krebinetter, selvom de egentlig spiser karbonader. Hvem det siger mest om, skal vi lade være usagt.
http://www.tryktenyheder.dk/DK/36/3/7727/
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 11-08-10 19:35 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : NannaFlip |
Dato : 16-08-10 12:08 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|