|
| Accepteret svar Fra : pifo | Modtaget 200 point Dato : 28-07-10 06:39 |
|
Når jeg laver tørrede æbler holder de kun en enkelt aften - så mine har meget kort holdbarhed
Det lyder umiddelbart som om dine æbler ikke er tørret nok, hvis de skal holde længe. En uges tid i køleskab skal de nok kunne klare, men du vil vist gerne gemme dem lidt længere? Og så er det "på den igen".
"Når frugt, grønsager, svampe osv. nedtørres, så de indholder maksimalt 15% vand, kan mikroorganismer ikke mere trives, og dermed ikke nedbryde de tørrede produkter.
Citat fra: http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/hoest_og_opbevaring/845.html
| |
| Kommentar Fra : takker |
Dato : 28-07-10 09:22 |
|
Du må endelig ikke putte dem i køleskab som pifo skriver. Så suger de fugt fra køleskabet og bliver slatten.
Oh ja når man tørre æbler og pære skal det have en uendelighed i oven.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 28-07-10 10:05 |
|
Hvis du kigger på det link, jeg sendte i det første svar kan du læse mere om
Opbevaring:
Så snart det tørrede er kølet helt af, pakkes det i lufttætte glas og stilles mørkt og køligt. Selv om man gør sig umage med ens størrelse, så har stykkerne forskellig grad af tørhed. Den første uges tid fordeles fugten mellem stykkerne i glasset. Ryst den første uge glassene dagligt, så stykkkerne ikke klumper. Kommer der kondens på glassets inderside, er de ikke tørre nok, og de må eftertørres.
| |
| Godkendelse af svar Fra : smuller54 |
Dato : 28-07-10 10:10 |
|
Tak for svaret pifo.
Jeg kan se, at der er noget længere tørretider i den artikel.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-07-10 10:30 |
|
også tak til HUGO-BØRGE, for det andet link
altså tørretiden var for kort
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-07-10 14:26 |
|
yes nu er de knasende sprøde
3 timer mere på varmluft og 70 grader.
Så nu kommer de på glas-
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-07-10 23:50 |
|
Du kunne anskaffe dig en æbleskræller. Jeg gav 100 kr i en Superkram, den skræller og skærer og udhuler.
Så står man med en lang spiral af et æble, så skærer man lige et enkelt snit hele vejen igennem og så har man æbleringe/skiver.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|