|
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 26-07-10 13:33 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 26-07-10 13:36 |
|
Tja, jeg steger dem simpelthen som en flået rødspætte.
Eller lægger dem på grillen her om sommeren. Pointen er at få skindet sprødt.
Frieda, der bor i Tyskland
PS: Tyskerne foretrækker ikke uflåede; de kan ikke finde ud af at flå dem
| |
| Kommentar Fra : lham |
Dato : 26-07-10 17:03 |
|
smuller
andet link virker ikke
første link:
Alt for indviklet til mig-det handler om spætte med hvide kartofler og pesillesovs .
Frida
Ja du har ret :Hemmeligheden er så at få "det brune skind" lige så velsmagende som det hvide på undersiden.
Gi mig lige hemmeligheden !!!! ( evt panering /stegemedie/ stegetid -siderækkefølge/tid andet af vigtighed
Så dumme er tyskere vel ikke-i Vorupør ligger der en bunke med skind og en flået-fikehandleren siger de kun har de ikke flåede fordi det er det tyskerne vil have
Det er nødvendigt at de kan laves på en alm pande, men også detaljer om grilopskrift ønskes gerne.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 26-07-10 17:16 |
|
Hjesa.
Du steger dem ganske almindeligt på en pande med skindet på ....som frida skriver.
Godt med varme under panden så skal de nok blive sprøde.
De skal IKKE paneres.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 26-07-10 17:33 |
|
Nemlig piaskov
Og det med tyskerne; det er, fordi de ikke kender andet
Jeg bor længere sydpå i Trier. Her har jeg forgæves prøvet at få dem til at flå rødspætterne.
De har ikke "tauet" (taget). Spørger om jeg ikke vil ha fileter i stedet!
Jeg er heller ikke for skrap til det, så jeg vender de uflåede i højst lidt mel blandet med salt og peber, steger dem i rigeligt margerine, og venter så tålmodigt til, de er færdige. Det tager lidt længere tid, men de smager dejligt.
Hernede har jeg introduceret mand og venner for persillesovs. Kan de godt li.
Om sommeren laver jeg denne variation.
Ymer blandes med en smule majo
smages til med:
Dijon sennep (ja, det skal være dijon)
citron
salt, peber
og masser af f.ex. purløg
Lækkert og friskt (og ikke fedende)
| |
| Kommentar Fra : lham |
Dato : 26-07-10 18:31 |
|
piaskov
du skriver" ikke paneres". Er det bare aftørring med køkkenrulle ? hverken hvedemel( med uden æg først ) rugmel eller andet "paneringsmix" ?
Piaskov har du ca stegetid ?
Et godt råd fra en TV kok ( husker ikke hvem ) fra hoved til hale skæres et snit midt på den brune side, det gør at fisken bliver mere ensartet stegt. Afprøvet mange gange VIRKER
Selv om jeg er mest til smør må jeg konstatere at ½ smør½ raspsolie( endelig ikke olivenolie ) gør stegningen bedre ( hænger ikke fast) og jeg kan ikke smage forskel.
Endnu et råd ved køb : hold spætten i halen-hvis den hænger sig meget nedad så be om en frisk elle find en anden fiskehandler
| |
| Accepteret svar Fra : piaskov | Modtaget 50 point Dato : 26-07-10 19:05 |
|
Citat Er det bare aftørring med køkkenrulle ? |
Ja det er hvad jeg plejer.
Citat hold spætten i halen-hvis den hænger sig meget nedad så be om en frisk elle find en anden fiskehandler |
Nemlig så .
Citat i Vorupør ligger der en bunke med skind og en flået-fikehandleren siger de kun har de ikke flåede fordi det er det tyskerne vil have |
Og hvis det er en ordentlig fiskehandler så FLÅR han dem hvis man beder om det...længere er den ikke.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 26-07-10 23:12 |
|
En noget anderledes opskrift.
Steg noget fedt røget bacon på panden først, uden at branke det, og steg så fisken i fedtet.
Det er dog synd at ofre en flot rødspætte på det, brug heller skrubber eller de billige upanerede fileter fra frysedisken.
Det er ingen sag at flå en fladfisk. dog skal man passe på ikke at stikke sig på den store pig der ligger lige bag hovedet.
| |
| Godkendelse af svar Fra : lham |
Dato : 27-07-10 06:28 |
|
Tak for svaret piaskov.-og andre debatører.
Rengør fislk -lidt køkkenrulle og så på panden det og så
den med skindet af på begge sider skal prøves ( og blåbær ad libitum )når jeg snart skal på ferie i "rødspætteland"
Det med at stikke sig på "piggen" klares nemt med en skævbider inden flåning startes
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|