|
| Tjekket for gluten intolerens Fra : flipper89 | Vist : 1701 gange 45 point Dato : 21-04-10 22:06 |
|
Kan man bare blive tjekke for gluten-intolerens hos lægen eller skal der en "mave/tarme-ekspert" til?
Mvh Philip
| |
| Kommentar Fra : maxhankat |
Dato : 21-04-10 22:27 |
|
Din læge kan/skal ganske enkelt henvise dig til det nærmeste laboratorium, hvor du kan få foretaget de relevante undersøgelser, bare bed ham om det.
Hvis du bor i København, er laboritoriet i Pilestræde.
Joan
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 21-04-10 22:27 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 21-04-10 23:00 |
|
Pu ha, den er ikke nem, intolerans er en meget svær størrelse, da det jo betyder at du kan tåle noget, men hvor meget er noget. Nogle reagerer med det sammen andre efter nogle timer, og andre igen først dagen efter, så det er meget meget svært at finde ud af mængden
Hvordan har du fundet frem til at det er glutenintolerens??
Du spørger til mave/tarm specialist... andre allergier kan også give gevaldige gener fra maven... mælk og græspollen allergi f.eks
Start med at få en henvisning til en allergispecialist... din alm. huslæge kan også tjekke for nogle allergier, men ikke ret mange, og ofte kan man heller ikke regne med resultatet (de tager for få prøver, og allergenet du bliver testet med er for gammelt og misvisende)
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 21-04-10 23:14 |
|
der er stor forskel på gluten allergi/cøliaki og så mange andre allergier. og når man har glutenallergi er det simpelthen gluten man ikke kan tåle, som hovedsagentlig findes i hvedemel. cøliaki giver diarre, der igen forårsager mangelsymptomer(underærnæring).
Så lad din læge henvise dig til undersøgelse.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 21-04-10 23:26 |
|
citat fra mit tidligere link - Cøliaki (Gluten-intolerance)
Af: Overlæge, dr.med. Steffen Ulrik Friis, speciallæge i medicinsk gastroenterologi og intern medicin, Medicinsk afdeling F, Gentofte Amtssygehus.
granner - cøliaki er ikke mild - man kan blive aldeles alvorligt syg, hvis man fortsætter med at få gluten.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 21-04-10 23:31 |
|
jeg er græs og birk allergiker, det giver kløe rindende, øjne og næse, men ikke diarre. man spiser jo ikke græsset
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 21-04-10 23:39 |
| | |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 21-04-10 23:49 |
|
ja - men hvis man har cøliaki, kan man ikke tåle bare lidt gluten - fx hvis man spiser leverpostej med lidt hvedemel i bliver man syg. jeg tror problemet er, at lægeverdenen og naturlæger bruger ordet intolerance forskelligt. og egent betyder intolerance, at man ikke tolerer = tåler
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 21-04-10 23:50 |
|
rettelse: egent = egentligt
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 22-04-10 11:49 |
|
men gluten-intolerens er lig med cøliaki
| |
| Accepteret svar Fra : granner01 | Modtaget 45 point Dato : 22-04-10 22:44 |
|
Citat Glutenallergi (Cøliaki)
Af Torben Nathan, 1. reservelæge og Ove Schaffalitzky de Muckadell, overlæge, dr.med, speciallæge i mave- og tarmsygdomme
Hvad er glutenallergi?
Glutenallergi der også kaldes cøliaki er en tilstand, hvor man har allergi over for en del af bestanddelen gluten, som findes i korn. Gluten findes især i hvede, byg og rug.
Glutenallergi forekommer i tyndtarmens slimhinde og fører til nedsat funktion af tarmen, hvorved man har svært ved at optage kostens ernæringsbestanddele (vitaminer, mineraler, kulhydrater og fedt). Glutenallergi er en varig lidelse, der findes i alle aldersgrupper. Slimhindens funktion kan genoprettes og vedligeholdes med en kost, hvor man udelader ovennævnte kornsorter.
Fra netdoktor. |
Der er ikke tale om allergi når der tales om intollerence. Og tro mig der er meget stor forskel. Jeg har levet med svær allergi i det meste af mit liv. Og jeg ville ved gud hellere have det var intollerence.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 22-04-10 22:57 |
|
Cøliaki (Gluten-intolerance)
Af: Overlæge, dr.med. Steffen Ulrik Friis, speciallæge i medicinsk gastroenterologi og intern medicin, Medicinsk afdeling F, Gentofte Amtssygehus.
fra netpatient
den mand er specialist og jeg er sikker på at når den ene taler om gluten-intolrance og den anden taler om glutenallergi og begge siger det er cøliaki, så taler de om det samme. fordi når de begge er specialister i bla. cøliaki, og den ene siger intolerance den anden siger allergi, men begge siger de cøliaki. altså sidestiller de intolerance og allergi
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 22-04-10 23:02 |
|
og man kan ikke sammen ligne allergier. nogle er harmløse andre er livstruende, fx skaldyrsallergi er får luftvejene til at lukke til så man risikerer at dø, hvis man ikke får hurtigt hjælp
| |
| Godkendelse af svar Fra : flipper89 |
Dato : 06-05-10 21:01 |
|
Tak for svaret granner01 og alle andre!
Må søge læge og se på det. Kan være det går over ;)
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|