/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Syltning af skorzonerod
Fra : gedestalden
Vist : 787 gange
200 point
Dato : 06-02-10 18:26

Jeg har set menuer, hvor der bliver serveret syltet skorzonerod. Har søgt på nettet uden resultat efter en opskrift, er der nogen, der kan hjælpe ?





 
 
Kommentar
Fra : piaskov


Dato : 06-02-10 19:17

Hej med dig.

Du skal ikke sylte dem men henkoge dem.
Jeg har gjort det flere gange da vi boede på landet.
Det er jo dem der går under "kælenavnet" fattigmands asparges.
Her er den opskrift jeg altid brugte.

1 kg asparges
Lage af:
œ tsk salt
2 dl vand


Hvide asparges skrælles forsigtigt fra hovedet og nedefter ? grønne asparges skrælles ikke. På begge typer fjernes det nederste stykke af aspargesen. De pakkes tæt i henkogningsglasset, og lagen hældes over , så de er dækket. Henkog over to omgange ? første gang i 50 min ved 100°C , anden gang i 30 min.



Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 06-02-10 19:28
Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 06-02-10 19:30
Accepteret svar
Fra : vagnr

Modtaget 200 point
Dato : 06-02-10 19:39

Den er ikke nem, det er åbenbart kun en restaurantspecialitet, også i Frankrig (hvor det hedder salsifi) mariné for syltet/marineret og på engelsk (hvor de hedder salsify) pickled for syltet

Sjovt nok fandt jeg i Frankrig denne side (søg ned til Danish) hvor danske kokke har lavet en menu med skorzonerrødder marineret med grannåle, men ingen opskrift. Det er fra Restaurant Malling & Schmidt i Århus, meget fancy.

http://boudoirgourmand.canalblog.com/archives/evenements/index.html


Fra Canada noget der ligner en opskrift s. 142, men som henviser til en pickle, der virker helt almindelig på side 232, vand, sukker (for meget til min smag), hvidvinseddikke og krydderier.

http://books.google.dk/books?id=t0oBt69R8SIC&pg=PA142&lpg=PA142&dq=salsify+pickled&source=bl&ots=XWeie64l5z&sig=ncFCf-Hz2BjQ9FsZjLohuGOkkU8&hl=da&ei=EbVtS-HpEsP3-AbNrKSFBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=10&ved=0CDoQ6AEwCQ#v=onepage&q=salsify%20pickled&f=false

Men det lyder da spændende, har selv dyrket skorzonerrødder, men nøjedes med kogte, stuvede, gratinerede el. lign.

God jagt

Godkendelse af svar
Fra : gedestalden


Dato : 19-02-10 08:01

Tak for svaret vagnr.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste