|
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 06-12-09 19:29 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 19:40 |
|
Går mælkeprodukter?
Smør?
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 06-12-09 19:43 |
| | |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 06-12-09 19:46 |
|
Ja, mælkeprodukter er fint.
Tak for link, jeg kigger igennem
| |
| Accepteret svar Fra : smuller54 | Modtaget 510 point Dato : 06-12-09 19:48 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 19:48 |
| | |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 06-12-09 19:54 |
|
Smør er fint ja.
Finskbrød ser absolut fine ud. Tre ingredienser
Diæten for at komme af med eksem fra nikkelallergi, er markant anderledes end de fleste andre allergi-diæter og egentlig også i forhold til almindelig sund mad. Men det hjælper så skønt, at julen uden godter nemt kan overleves - Lidt godt vil jeg dog alligevel gerne have og lave...
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 19:55 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 19:56 |
| | |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 06-12-09 19:59 |
|
Tror jeg går i gang med finskbrød.
Jødekager uden jøde (kanel og mandler), tror jeg ikke er så super spændende.
Men tusinde tak for god hjælp til jer begge!
Lader lige spørgsmålet stå lidt - det kunne jo være der var andre gode ideer.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 20:01 |
|
Gode råd
500 g. mel
250 g. margarine
2 tsk. kardemomme
250 g. sukker
3 æg
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 20:05 |
|
Honningkager.
Har jeg lige bagt, de er med natron
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 20:09 |
|
Honning var ikke på din minusliste
Gode råd er sønderjyske småkager.
Dejen samles. Rulles i kugler, der lige får et tryk med en gaffel
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 06-12-09 20:20 |
|
Julekage eller juleboller efter tørsleffs:
Dej
100 g smør, 1 knsp salt, 1 spsk. Melis, 1 tsk. Kardemomme, 1 del kogende mælk, 35 g. gær. , 1 sammenpisket æg, 250 g hvedemel.
Fyld : 50 g skoldede rosiner, 50 g. hakket sukat, pensling sammen pisket æg, sukkervand.
Æltet dej:
Smør og krydderier smeltes i mælken, afkøles og blandes med gæren. Ægget piskes sammen. Lidt heraf gemmes til pensling. Resten hældes i mælken sammen med melet. Dejen slåes med ske, dækkes med klæde og stilles lunt, til den er luftig. Den æltes på bordet med fyldet , lægges på smørsmurt plades eller i form, efterhæves, pensles og bages i forvarmet ovn. Ved 225 grader i 20 min på plade. 25 min i form. 5 min før bagetiden er slut pensles overfladen med 1 spsk. Melis og ½ spsk. Smør opløst i 1 spsk. Kogende vand. Bollerne bages ca. 12 min.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 20:20 |
|
Det er andre kager.
Skal lige finde opskriften
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 20:26 |
|
Honningkager
150 g honning
150 g farin/rørsukker
125 g smør
Smeltes og køles
Blandes med
2 æg
Reven skal af en citron
500 g mel
1 tsk stødt nellike
1 tsk hjortetakssalt
Stil dejen tilside et par timer, den er på dette stade ret blød.
Efter et par timer er den let at rulle ud. Jeg har stukket hjerter, stjerner og juletræer ud ?
Bag ved 200 grader i ca 10 minutter. Hold øje med dem.
Kan overtrækkes med en glasur af
2 dl florsukker
½ æggehvide
citronsaft
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 06-12-09 20:27 |
|
Klejner
4 æggeblommer
2 æggehvider
100g smør
75 g sukker
sherry
450 g mel
| |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 06-12-09 21:48 |
|
waw
Sikke i kan!
jeg skal vist stå i køkkenet i morgen.
Tusinde, tusinde tak!
Jeg laver flere point og opretter så i begge får, i morgen.
Godnat nu.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 07-12-09 07:15 |
|
Skidt med pointene.
Glad for at kunne hjælpe
| |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 21-12-09 20:16 |
|
Har bagt to portioner finskbrød, men alligevel glemt at lukke.
Beklager, er meget taknemmelig for jeres hjælp. Opretter et ekstra spm til Frieda og takker Jer begge for svarene.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 21-12-09 20:23 |
|
Hej jomfruane
jamen du har jo også haft travlt
selvtak og god jul
det var godt du kunne bruge noget af det.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|