|
| Vaniliekranse Fra : Axelise | Vist : 4536 gange 200 point Dato : 28-11-09 12:02 |
|
Min mor plejede at lave verdens bedste vanilikranse, de var af svensk opskrift fra hendes barndomshjem.
Nu har jeg sat mig for at lave dem i år, men jeg ser at der i opskriften står, at man skal tilsætte hjortetaksalt. Det har jeg ikke kunnet finde i butikkerne, og i de opskrifter, jeg har fundet på nettet, skal der ikke hjortetaksalt i.
Er der nogen der ved, hvilken funktion hjortetaksaltet har haft? Hvor kan man købe det? Eller bruger man ikke den slags mere???
| |
| Kommentar Fra : bentjuul |
Dato : 28-11-09 12:07 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 28-11-09 12:09 |
|
Hjortetaksalt er et hævemiddel
Hjortetaksalt udvider sig ved ovnvarme og under udvidelsen dannes CO2 og ammoniak. Den kraftige luftudvikling giver en god hævning og sprød overflade. Hjortetaksalt anvendes derfor kun til bagværk med en stor overflade fx småkager, og ikke til rørte eller piskede deje.
Honningkagehjerter
http://leksikon.arla.dk/Guides/Gar-bagepulver-og-andre-havemidler/
Så du skal bare erstatte det med det der er nævnt som hævemiddel i andre opskrifter
| |
| Kommentar Fra : Axelise |
Dato : 28-11-09 12:14 |
|
Ja, så langt nåede jeg også selv. Hjortetaksalt er et hævemiddel, men jeg har ikke fundet opskrifter på vaniliekranse, hvor der overhovedet er tilsat hævemiddel.
Jeg er bange for resultatet uden det, som hjortetaksaltet har gjort....
Kan man overhovedet få hjortetaksalt mere???
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 28-11-09 12:21 |
| | |
| Kommentar Fra : Vonna |
Dato : 28-11-09 12:28 |
| | |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 28-11-09 12:36 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 28-11-09 13:08 |
|
Jeg købte hjortetaksalt til min kones brune kager her forleden i en brugs, men det kan findes i ethvert større supermarked, men ikke i Netto, Fakta mv., de har et for begrænset sortiment.
Hjortetaksaltet giver sprødhed til småkagerne, ups, ser lige det har netper skrevet, men den er god nok. Sådan en vanillekrans skal da også være sprød, ikke blød!
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 28-11-09 14:28 |
|
Kunne aldrig finde på at komme hjortetak salt i vaniliekranse
du finder de bedste vaniliekranse under tip
http://www.kandu.dk/tip20161.aspx
det er smørret der gøret
og de bliver dejlig sprøde
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 28-11-09 15:17 |
|
Smør, sukker, æg, vaniljestænger, fintmalede mandler og hjortetakssalt.. Mums!
Jeg ER færdig for i år! Husk at dejen IKKE skal være kold når du kører den gennem kødhakkeren.
Jeg har faktisk lige købt 3 breve på tilbud for en tier i Føtex.. Altså, det er måske et par uger siden.
Jeg kan da sende dig det ene?
Hvis du altså vil bruge hjortetakssalt?
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 28-11-09 18:16 |
|
Hej Birgitta
Vil det sige at I skal spise "gamle" vaniljekranse til jul - 4 uger før jul er dæleme at være i god tid.
Hos os ville de være spist til før jul.
Mange hilsner
Ingelein
| |
| Kommentar Fra : Asbjørn2 |
Dato : 28-11-09 18:38 |
|
Hej
Var i REMA 1000 den anden dag, og da mener jeg, at jeg så hjortetakssalt ved alle bageri og krydderivarerne, så hvis en REMA er tæt på din bopæl, så prøv der. Ellers har de det i vores lokale brugs.
| |
| Godkendelse af svar Fra : Axelise |
Dato : 28-11-09 21:49 |
|
Tak for svaret Vonna.
Det lykkedes mig at finde hjortetaksalt i en Irma
Vil nemlig kun lave min mors opskrift, de vaniliekranse hun plejede at lave var uforlignelige
Så nu er dejen lavet og jeg skal bage vaniliekransene i morgen. Der er da ikke noget så skønt som at spise kagerne i hele december måned - juleaften kan det være lige meget, synes jeg
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 29-11-09 12:12 |
|
Ingelein, jeg er alene, så jeg kan godt styre at der skal være kager helt til jul.
Og jeg VED af erfaring, at jeg bare bliver stresset hvis jeg lader alt vente til "rette tid".
----Der er osse den gamle moster på plejehjemmet langt væk, der skal have en pakke i midten af december, med lidt af hvert af al julebaget. Og konfekten..
Så det hele skal faktisk være bagt og klar om et par uger..
Axelise, husk lige, at dejen skal have stuetemperatur når du kværner den gennem kødhakkeren. For ellers kan den tynde plade med stjernehullet blive skæv og ødelagt.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|