|
| Friture Fra : refi | Vist : 12147 gange 100 point Dato : 15-10-09 10:06 |
|
Børnebørnene ville have pommes igår
Nå gang i frituren - og det var jo nemt nok.....
Bagefter syntes de så ikke de smagte helt som dem de får på McD
Så spørgsmål...
Hvilken er den bedste fritureolie
Er den samme god nok til både pommes og f.eks. fisk
Vi frituresteger ikke så tit og altid med NY olie...
Vi kigger dog ikke så nøje efter HVILKEN olie vi køber og den igår var solsikkeolie...
Hvad bruger I
| |
| Kommentar Fra : 1133 |
Dato : 15-10-09 10:13 |
|
hej jeg bruger rafinol det er ikke olie det ligger i pakker som stegemagarine
jej har brugt solsikke olie men bruger det ikke mere det sætter en nærmest
gummi hinde og gryden er meget svær at gøre ren
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 15-10-09 10:20 |
|
Jeg bruger rapsolie. Men bruger så sjældent ønskebrønden, at jeg må hælde frisk olie på hver gang. Lidt dyrt, men man kan altså ikke rigtig friturestege på anden vis.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 15-10-09 10:21 |
|
Der er ikke noget galt med solsikkeolie til friturestegning, eller rapsolie. Olivenolie tåler ikke så meget varme, så den dur ikke.
Raffinol er også fint, men er lavet af svinefedt, som skulle være mere usundt (kolesterol) end planteolierne.
Men det kan være temperaturen den har været gal med når det ikke smager ungerne rigtigt, måske savnede de bare den "rigtige smag" af gl. fritureolie.
Normalt kan man sagtens friturestege forskellige ting efter hinanden i samme olie (skal selvf. ikke være harsk eller branket), dog aldrig kager o. oign. hvis man har friturestegt fisk
| |
| Kommentar Fra : mooseinc |
Dato : 15-10-09 10:59 |
| | |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 15-10-09 11:04 |
|
Jeg ville ikke bruge det, efter det havde stået i max 14 dage...
| |
| Accepteret svar Fra : piaskov | Modtaget 100 point Dato : 15-10-09 11:18 |
|
Hej refi.
Jeg har altid brugt palmin.
Læs her hvorfor bl.a.
Citat Stegning og friturestegning producerer også transfedtsyrer på grund af de høje temperaturer og hydrogenering – "brintning" – som ændrer de naturlige oliers umættede og essentielle – livsvigtige – fedtsyrer. Man bruger en katalysator af nikkel og aluminium til hydrogenering af olierne, og det kan ikke undgås, at en smule af disse metaller findes i det færdige produkt, fx margarine. Der sker det med olierne, at alle dobbeltbindinger i olien bliver mættet med brint, olien bliver fast og indeholder ikke længere essentielle fedtsyrer. Hvis olien bliver fuldstændig hydrogeneret, bliver den meget fast og uden transfedtsyrer, som griber ind i de essentielle fedtsyrers virkning i kroppen, og sådant hårdt fedt kan uden yderligere skader bruges til at stege med. Det gælder fx kokosfedt – Palmin, der fra begyndelsen indeholder over 90% mættet fedt. |
Det er det bedste og kan bruges flere gange.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 15-10-09 16:52 |
|
For ikke at ødelægge friture olien for hurtigt, gælder det først og fremmest om at den ikke bliver overhedet.
De fleste termostatstyrede frityrekedler har det med at skyde en del over målet hvis man starter dem fra kolde og bare stiller termostaten på den ønskede sluttemperatur.
Stil den derfor først noget lavere og drej først op lige før varrne skal i.
Pomftites bliver bedst af friske rå kartofler, som man lige har skåret ud i passende stænger.
De bliver bedre end Mc donalds.
Det dårlige overfedtmættede Mc donaldprodukt er ikke noget at stræbe efter. Synd at børnene er vendet til det. Det er formentlig også tilsat kunstige smagsstoffer.
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 15-10-09 18:40 |
|
De kommer nu vist sjældent på McD - det er vist kun når der "handles stort"
men men men
Tog lige chancen og prøvede en lille portion med Palmin....
Og jeg må indrømme at de var noget bedre end de sidste
Og så er det jo lidt nemmere i "fast form"
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 15-10-09 20:13 |
|
Citat om det så er det bedste må tiden jo vise |
Ja smag og behag er jo forskellig men jeg syntes det er det bedste refi.
God fornøjelse med det.
Og tak for point.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|