|
| Accepteret svar Fra : Palmen | Modtaget 110 point Dato : 07-05-09 08:36 |
|
Sidste år valgte vi selv at bage varme hvede for "hyggens skyld". Vi brugte denne opskrift og vil bruge den igen i år - da resultatet var godt :
Tilberedningstid: 60min.
Antal: 16 stk.
50 g gær
4 dl sødmælk
2 sammenpiskede æg
½ tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk sukker
1 kg hvedemel
Lun mælken let og udrør gæren heri. Tag 2 spsk af æggemassen fra til pensling og tilsæt resten. Drys salt, kardemomme og sukker over melet, og tilsæt mel efterhånden. Ælt dejen sammen til en let og smidig dej. Tildæk den og lad den hæve 30 minutter. Tag dejen ud på bordet, ælt den igennem og form dejen til 16 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, med ca. 1½ cm. imellem bollerne. Lad dem efterhæve 20 minutter. Pisk den gemte æggemasse med lidt vand og pensl bollerne. Bag dem ved 200 grader i ca. 18-20 minutter. Lad bollerne køle lidt af, flæk dem, læg dem tilbage på bagepladen med skærefladen og lad dem tørre i ovnen ved 200 grader i 4-5 minutter.
| |
| Kommentar Fra : Olesen-50 |
Dato : 07-05-09 08:42 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : frieda |
Dato : 07-05-09 08:42 |
|
Den prøver jeg.
Tusind tak.
| |
| Kommentar Fra : jqb |
Dato : 07-05-09 09:06 |
|
http://politiken.dk/tjek/dagligliv/forbrugguider/guidermad/gmadartikel/article496004.ece:
500 g. mel (knapt 10 dl.)
1 dl. mælk
1 dl. vand
50 g. smør/margarine
50 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
evt. 2-3 tsk. kardemomme
Pensling - mælk eller vand
Lun mælk, vand og smør let og rør gæren i. Bland det sammen piskede æg, mel, salt og sukker i gær væden og ælt dejen godt igennem.
Lad det hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - cirka 30 minutter. Arbejd dejen godt igennem igen og del den i 12 boller.
Anbring dem på en bageplade, bollerne skal helst røre hinanden, og lad dem hæve - gerne i damp over en gryde med kogende vand - i 20 minutter.
Pensl bollerne med mælk eller vand og bag dem ved 200 grader i 15 - 20 minutter. Flækkes og ristes inden de spises.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 07-05-09 09:25 |
|
Mel "på slump" bruger man jo næsten altid alligevel da man finder ud af ved æltining at dejen skal have en håndfuld mere.
| |
|
Wauw jeb3 - takker og prøver det!
| |
|
Hvedeknopper med havreklid
Ca. 15 stk.
650 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
125 g margarine
½ pk. gær
4 ½ dl. lunkent vand
50 g havreklid
I firkantet bageform, tæt som boller.
200 grader i ca. 20 min. - hold lidt øje med dem, da jeg ikke kan huske det præcist
Hanne
Hæver til dobbelt størrelse.
225 grader på nederste rille i ca. 35 min.
Halveres og ristes.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|