Kender du bagte rødbeder - kan bruges som en forret eller frokostret.
4 mellemstore rødbeder
Tilbehør
1 bæger creme fraishe (eller cheasy fraishe, knap så fedende
1 finthakket rødløg
2 spsk purløg
Rødbederne skrælles og sættes i ovnfast fad. Bages ca 1 time ved 200 grader.
Creme fraishe rørt med rødløg og fintklippet purløg og smagt til med salt og peber, serveres til.
Det er jo også nu man kan få andre dejlige rodfrugter. Jeg serverede bagte rodfrugter + bagte kartofler til kalveculotte som gæstemad i weekenden.
1 kg blandede rodfrugter, jeg havde rødbeder, pastinak, jordskokker og gulerødder - man kan også bruge majrod og persillerod.
De blev skrællede, skåret i bidstørrelse - ikke for småt - op i ovnfast fad, krydret med salt, peber, timian og rosmarin og vendt med olivenolie. Bages ved 200 grader i 40 minutter. 10 min før hældes lidt hvidvin ved. Drys de færdigbagte rodfrugter med hakket persille og server skyen til.
Det er meget lækkert