|
| Tahin hvad er det? Fra : FrejaFlop | Vist : 7135 gange 50 point Dato : 06-11-08 16:06 |
|
hej jeg er ved at lave en sund "salat" med kikærter og spinat. Der skal også tahin i - det har jeg lige sprunget over da jeg ikke har noget. Men jeg ved heller ikke hvor jeg skal købe det - har kigget i Kvickly, Brugsen osv. i deres helseafsnit - men uden held.
Til dem der kender det - er der så noget andet man kan bruge som erstatning ?
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 06-11-08 16:08 |
| | |
| Kommentar Fra : jangchr |
Dato : 06-11-08 16:16 |
| | |
| Kommentar Fra : jangchr |
Dato : 06-11-08 16:18 |
| | |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 06-11-08 16:39 |
|
Jeg har det altid i køleskabet. Det er sesamsmør - ligesom peanutbutter er peanutsmør.
Det smager himmelsk sammen emd honning på brød.
Du kan få det i større supermarkeder som fx Super Best, men det er billigt hos den lokale udlandske grønthandler (arabisk,tysk mv).
Dyrt er det ikke...
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 06-11-08 17:02 |
|
Sesamsmør Nu er jeg forvirret...igen LOOL i mit Arla link skriver de, at det er pasta, men der menes måske sådan en pasta som er stødt i en morter...lissom f.eks carrypasta.
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 06-11-08 17:40 |
|
Kode Tahina
En dip, der ler lavet af sesamfrøpasta, olie, hvidløg og citron, og som spises sammen med pitabrød som tilbehør til en varm ret eller som sauce på ta’amiya. |
jeg vil nu også kalde det dip - dressing eller sauce alt efter hvordan det bruges og til hvad
du kan få det hos næsten alle udenlandske grønthandlere - i irma forhandles den fra urtekram (mener jeg) med eller uden salt -o g hedder tahina.
Alle dem du får på dåse eller glas skal fortyndes med vand og lidt citron (det sidste indtil farven er meget lys og/eller efter smag)
Hvis du skal bruge den som en ingrediens regnes det at du bruger den som den er !
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 06-11-08 17:57 |
|
jaja klumme du KAN kun blive klogere
og jeg må lige rette lidt her
Citat Alle dem du får på dåse eller glas skal fortyndes med vand og lidt citron (det sidste indtil farven er meget lys og/eller efter smag) |
... der skal røres lidt olie (oliven - eller den olie der er i glasset - ca 1 spsk - i hvis tahina skal serveres som den dip/dressing/sauce den oftest bruges til.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 06-11-08 23:19 |
| | |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 07-11-08 08:30 |
|
Var lige off..
Sesamsmør er det danske navn - det navn brugte vi i halvfjerserne da der var politik i at spise den slags.
Du spurgte efter alternativer. Selv bruger jeg meget ofte sesamfrø i salater - sesamolie smager også skønt i samme.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|