|
| fryse hjemmelavet smør ned ? Fra : sponk123 | Vist : 1971 gange 50 point Dato : 06-11-08 14:28 |
|
ja som overskriften siger
kan man fryse hjemmelavet smør ned? Og et tillægs spørgsmål kan man fryse hjemmelavet ost (lavet af kærnemælk) ned ?
vi går ud fra denne opskrift
http://www.frie.dk/lavselvsmorogost.html
| |
| Accepteret svar Fra : piaskov | Modtaget 60 point Dato : 06-11-08 14:33 |
|
Hej sponk123.
Ja det kan du. Der er ingen problemer med smøret.
Osten skal ha' en fedtprocent på 45 . Hvis den er under resikerer du den skiller ad når den tør.
Husk underalle omstændigheder at det skal tø i køleskeb.
God arbejdslyst.
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 06-11-08 14:37 |
|
Citat resikerer du den skiller ad når den tør |
Den risiko har du med al ost ....
Generelt egner ost sig IKKE til frysning - med mindre det er i en tilstand klar til brug (skivet eller andet)
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 06-11-08 14:48 |
|
Jeg vil mene at du sagtens kan fryse produkter lavet på den måde som beskrevet i opskriften.
Det bliver dog hverken til rigtig smør eller ost.
For at lave smør skal mælken først syrnes med en mælkesyrekultur. som måske kan udvindes ud fra lidt økologisk kærnemælk.
Man kan heller ikke lave rigtig ost uden løbe, og ikke ud af ægte kærnemælk..
| |
| Kommentar Fra : sponk123 |
Dato : 06-11-08 14:49 |
|
fint med smørret men åhh hvad så med kærnemælken, hvis det ikke kan betale sig at lave lidt ost af den ?
til forklaring så får vi af og til overskudsprodukter som kan bruges men ideerne er lidt flade.
Nogen ideer til noget vi kan bruge kærnemælken til der kan fryses ned ? (ikke bagning osv for det har vi styr på).
(jeg kan stadig ikke sætte smileys ind hmmm? )
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 06-11-08 14:58 |
|
Event.
Citat Kærnemælkssuppe
Tilberedningstid: 30 min.
Årstid: Hele året
Antal: 4 personer
2 spsk majsstivelse, fx maizena
1 liter kærnemælk
4 spsk sukker
1 dl piskefløde
½ tsk fintrevet citronskal
60 g rosiner (ca. 1 dl)
Rør majsstivelse og 1/3 af kærnemælken ud i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken og de øvrige ingredienser. Bring suppen i kog under omrøring og kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt rosiner og smag til. Server kærnemælkssuppen med flødeskum på toppen. |
Det smager jo dejligt.
Kilde arla
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 06-11-08 18:28 |
|
Den kærnemælk, som laves af usyrnet fløde er ikke et surmælksprodukt, men må nærmest være at ligne med skummetmælk. Den består jo af en fedtrig mælkefraktion, hvor man har taget fedtet fra igen.
Rigtig kærnemælk, som mejerierne laver det er ud fra syrnet fløde.
Der har været en biologisk proces med naturlige enzymer , som har forandret den oprindelige mælk.
| |
| Godkendelse af svar Fra : sponk123 |
Dato : 15-11-08 11:10 |
|
Tak for svaret piaskov. Beklager den sene accept men jeg har evige problemer med min comuter.
Jeg har ekserimenteret lidt med den hjemmelavede ost og det er gået over al forventning, den mængde vi får med mellemrum kan sagtens både fryses ned og bruges når der tilsættes lidt fløde og det er da det værd. Det er faktisk lykkedes at lave noget der minder om flødeos samt en hårdere ost der kan skives før nedfrysning og er lige til at lægge på brødet og oven i det hele smager godt.
Indtil videre vil jeg eksperimentere lidt yderligere især omkring at få en ost der er hårdere og bedre.Smøreosten er helt ok og kan varieres. Om ikke andet er det sjovt *s*
det hjemmelavede smør er der overhovedet ingen problemer med .
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|