ockendon, du skriver: "Jeg har haft sygedagpenge, og er desværre faldt for 52-ugers regelen til kontanthjælp".
Jeg formoder, at du mener, at det er sygedagpengegrænsen - 52 ugers reglen du mener, du er faldet for, og du dermed skal på konanthjælp, og det er ud fra det jeg vil svare dig.
Kommunen kan/må forlænge sygedagpengeperioden ud over 52 uger - hvis DE vurderer, at der findes en løsning for dig. Kommunen har nu vurderet, at en forlængelse af sygedagpengeforløbet ikke løser dit problem.
Det skal her bemærkes, at de fleste kommuner gerne ser sygedagpengene ophører hurtigst muligt, så folk kommer på kontanthjælp og MEGET gerne i aktiveringstilbud, da kommunen så modtager 65% i refusion fra staten. Er man ikke i aktivring, så modtager kommunen kun 30% i refusion.
Da der findes tilbud til både raske og dem som er reelt syge, skal du forvente, at du kommer i sådan et tilbud. Der findes flere forskellige tilbud til de som er syge. Der er (pr. uge) ti timers tilbud (Basis 1 forløb), to timers tilbud (Basis 2 forløb) og sågar ?? timers tilbud (Basis 3 forløb). - og så er der alle de "andre aktører" på markedet.
I disse tilbud kan indgår arbejdsprøvning, praktik med arbejdsvurdering eller forrevalidering. I tilbudene kan også indgå forskellige motionsformer, svømning mv. Her kan man så blive "parkeret" i kortere eller længere tid - afhængig af ens "sygdom" og i nogle tilfælde også af hvilken kommune/sagsbehandler man har.
Så længe man er parkeret, sker der ikke ret meget mere, end stort set ingen ting. Skal man derimod videre i "systemet", skal der udarbejdes udarbejdes en ressourceprofil. Herefter kan der så være retning mod en egentlig revalidering, som så kan pege hen imod fx en uddannelse, fleksjob eller førtidspension med evt. skånejob. Førtidspension giver ikke kommunerne nogen refusion, så derfor er det ofte den sidste - og tidsmæssig "længste løsning".
Det var omkring hvad du kan blive "beskæftiget" med indtil en løsning findes.
Omkring økonomien, er dette noget mere enkelt! Din kontanthjælp vil ud fra du og din mands indtægt ligge nogenlunde fast. Det som spiller ind for ydelsen er, alder, forsørger, indtægter. Du nævner et stort medicinforbrug - med udgifter til følge. Du kan få et budgetskema/ansøgning til at søge om fx "enkeltydelse". Her skal du påføre alle indtægter og udgifter. Hvis din økonomisagsbehandler vurderer, at du/I har så ringe en indtægt for at betale for den enekltydelse du måtte søge om, fx til tandlæg, briller, tøj osv kan du/I få tilskud til lige det - og ikke mere, men hvis økonomisagsbehandleren vurderer, at det burde I nok selv kunne klare, eller det vurderes, at I burde have forudset den udgift, ja så får du/I ikke "fem flade ører"!. Så kan du/I klage. Klager I skal I ikke forvente at få medhold, da det er i mindre grad borgerne får medhold.
Skulle du være "heldig" at komme i forrevalidering, kan du fortsætte på kontanthjælpen, men loven giver mulig for, at kommunen kan/må give forrevalideringsydelse, MEN de skal ikke, hvorfor kommunen så vælger at du fortsætter på kontanthjælpen, da revalideringsydelsen er lig dagpengene.
Medicintilskud skal du/I søge om at få!
Som andre ovenfor - på sin vis meget rigtigt skriver - så ville det - alt andet lige, være nemmere, at søge og få et job, og det er jo helt rigtigt - når man IKKE ER SYG!.
Når man er endt som en syg kontanthjælpsmodtager, skal man være virkelig stærk, for nu bliver det først rigtigt svært! Smerter, økonomi l a n g-l a n g-l a n g sagsbehandlingstid inden der sker nogen beslutning, kommer det næste store problem - psyken. Nogle bliver psykisk syge af den lange "behandlingdtid".
Nogle er heldige, at det klares inden for få måneder - andre har "hængt i systemet" i fire år. For de fleste borgere, står det endelige mål for "bare at bliver AFKLARET", så er al ting falder på plads, men desværre er mange blevet mere "syge" af at vente så længe på den forbandede afklaring.
Jeg vil ønsker du og din mand alt Held & Lykke fremover - for det får I (desværre) brug for!