|
| Indats i glas m. sild Fra : Klumme | Vist : 934 gange 100 point Dato : 29-09-08 12:48 |
|
Hvor finder jeg en producenrt af de plastindlæg, som ofte er i glas med sild. De bruges til at have løg og div. krydderier i, så de ikke flakser rundt i glasset og på silden.
Jeg skal bruge dem til samme formål, bare til div. syltede grøntsager. Jeg har spurgt Glyngøre, men de kunne (ville?) ikke hjælpe.
Kan I hjælpe??
| |
| Accepteret svar Fra : refi | Modtaget 110 point Dato : 29-09-08 12:57 |
| | |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 13:04 |
|
Godt bud. Men en problematisk søgefunktion, da deres fagsprog er volapyk for mig. Men de har jo en mailadresse og telefon, så det får jeg afklaret i løbet af dagen. Foreløbig tak.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 14:21 |
|
Jeg har gaze Nordsted og bruger det til de små ting. Plastdimsen er lige så meget for at kunne trykke det syltede ned, så det ikke svømmer oven for lagen.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 29-09-08 14:36 |
|
Du kan supplerer sildespiseriet med fetaost.. mange fetaoste, har også plasticdimer i toppen.
Du må da bare genopfylde glassene, hvis der er for meget luft til at dække krydderierne, sådan tror jeg da nok jeg gjorde, da jeg syltede??
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 14:42 |
|
Det har jeg osse gjort Nordsted. Men de søger jo opad de skide grøntsager og låget på disse patentglas er jo hult og dër kan selv jeg ikke få lagen til at blive stående, mens jeg lukker dyret. Skidt med at det allerøverste bliver noget skidt, det kan jo smides ud, men jeg tænker på om der kan brede sig noget "skidt" til varen nedenunder, så det påvirker hele glassets indhold.
| |
|
Er den indsats ikke begegnet til at holde silden under væsken ?
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 15:12 |
|
Jo netop + indeholde løg krydderier mv. og det har samme formål hos mig. (ikke løgene)
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 15:22 |
|
Citat hvad der kunne få mange til at rynke betænkeligt på næsten |
LOOL
Jeg kender en dame som bruger et nystrøget lagen som dug når hun skal ha gæster. Hun har ikke gæster så tit LOOL.
Det var måske en løsning med disse tissesier, thesier, tesier, eller hvad de nu hedder. Og så lige det dumme sp. hvor køber man dem??..Jeg ved godt det ikke er hos slagteren mv, så spar jer jeres vid
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 15:24 |
|
Hov..miritdk...de skal jo primært trykke grøntsagerne nede, så den si af bomuld kan ikke bruges.
| |
|
Mener du kan nøjes med at fylde glasset helt op. Det er hvad jeg gør og jeg har aldrig haft problemer med det hjemmesyltede.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 29-09-08 16:49 |
|
Der sker altså ikke noget ved, at det øverste lag ikke er dækket 100% af vædsken.
Tidligere syltede jeg som en gal, og har aldrig haft problemer med "toppen" har heller aldrig måtte kaserer noget.
Fyld så meget i glasset du kan, og du vil opdage at det hele er vellykket
| |
| Kommentar Fra : Højris |
Dato : 29-09-08 17:14 |
|
Hvorfor starter vi ikke en indsamling her. VIKANDO
Jeg har da allerede det første exemplar i køleskabet.
Så kan vi mødes på cafe HEIMDAL du bor hvist ikke så langt derfra,syntes jeg at huske.
Højris.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 18:58 |
|
BetonJens
Ja i den forretning - HWL - kan man købe sig fattig på 10 min. De har så mange lækre sager. Jeg skal derind og ha en Chartreusekniv - Jeg kan ikke leve uden
Højris...er du rocker?? LOOL er det ikke i Café Heimdal de skyder på hinanden. Det ku da være sjovt at overvære. Jeg har en gammel 12 O/U, som jeg kan tage med og hjælpe lidt til. Jeg tager bare ikke parti, så det er de nærmeste der ryger LOOL Jeg er kold
| |
| Godkendelse af svar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 19:07 |
|
Nå men jeg kan se at flere har misforstået mit problem. Skide være med krydderierne,kan folk ikek li dem kan de blive fri, eller bare spytte dem ud på spisestuegulvet, men det var jo praktisk om man kunne slå 2 asier i et smæk.- Det vigtigste for min neurotiske syltning er, at jeg kan holde survaren nede under lageniveau. Sådan.
Så det problem løste jeg ved at frekventere min isenkræmmer Mogens på Tagensvej, som har alt mellem himmel og jord (og det er ikke så lidt) Hos ham valgte jeg de mindste skåle, som man kan få i Fa. Duralex. De passer lige ned i et sylteglas og med bunden nedad, så udfører de til min glæde missionen. De koster ganske vist 7,- kr stk, men det er jo en engangsinvestering, og så er den hygiejnisk og syrefast. Snp snap snude.... Jeg ville nu helst ha haft de plastdimser
Point må tilfalde Refi, som kunne gi et godt bud, uden at han for en gangs skyld skulle drille mig
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 19:14 |
|
Nu styrer du dig Pia. Kom lige enden for døren før du kræver ind. Ikke engang JEG kan få væske til at stå lodret op uden støtte Velkommen tilbage
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 29-09-08 19:20 |
|
Tusind tak skal du ha'
Ja vi har godt nok haft en dejlig tur .
Har været i Flensburg og så hele vejen op gennem det vestjudske.
Der er den skønneste natur man kan tænke sig.
Meeeen nu slipper du ikke mere ...jeg er på banen igen
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 19:24 |
|
Jeg prøver lige en allersidste gang at forklare problemet.
I et sylteglas fyldes eksempelvis asier og løg. Derefter hældes der lage i glasset så lagen står HELT OP TIL GLASSETS KANT...fes den ind?????? Jeg lukker derefter glasset og lidt overskydende lage vælter ud idet lidt af låget med gummiringen går ned i glasset og fortrænger lige så meget lage som det selv fylder (Arkimedes lov). MEN MEN MEN piger og drenge så kommer det finurlige.....
Er I klar??? Låget er sgu hult, så uanset hvor højt lagen står i glasset (Pia)...begrænses jo af glassets rumindhold, vil der ALTID bliv en luftlomme i glasset, som skyldes det hule låg .
Puuuh haaa det er hårdt at forklare. I denne luftlomme har asier, agurker, skvash, mv. en vis evne til at stikke bolden op - fuldkommen som vi selv ville gøre hvis vi var spærret inde i sådan en beholder LOOL Dette fænomen skyldes den divergerende vægtfylde mellem lagen og grøntsagen i glasset, som jeg heller ikke kan lave om på.
Nu tror jeg den er på plads...Selv jeg kan forstå det
| |
| Kommentar Fra : Højris |
Dato : 29-09-08 19:45 |
|
Det skyderi på Heimdal har jeg ikke hørt noget om, men i heimdalsgade ja, ja.
Og rokker ! Nixen bixen.
Nå men du fik klaret et surt shov Bøv.
Højris
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 29-09-08 19:56 |
|
Hold da op
Det problem er der jo kun ganske kort. Lagen hældes varm/kogende over grønsagerne/asierne/rødbederne/græskarrene/kvæderne - You name it. Hæld op til 1 cm under kanten. Luk.
Når glas og indhold afkøles, forandres volumen og der bliver undertryk i glasset og det bliver ganske tæt. Jeg har aldrig haft problemer med det.
Det vigtigste er at glassene er skoldede og skyllet med Atamon.
Man kan også lægge nogle stumper peberrod i toppen af glasset - det skulle forhindre at indholdet bliver dårligt.
Jeg har fornylig åbnet et glas kvæder fra 2003! og hvorfor først nu? - jeg kunne ikke få hevet gummiringen ud og endte med at måtte prikke den i stykker med en spids kniv - som knækkede.
Hvis Du er meget renlig med glas, låg og gummiring, kan du springe alle plastikdimser over.
Iøvrigt er det kun de første par dage at "grønsagerne" svømmer ovenpå. Efter et par dage har de trukket så meget af lagen at de ganske naturligt falder til bunds - og der er rigelig lage ovenpå.
Skal sylte to kæmpegræskar i morgen.
Hilsen Ingelein
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 29-09-08 21:23 |
|
Sig mig lige...Er jeg komplet skør i bolden???
Ingelein begynder at tale om glassets tæthed. Det har IKKE en skid med dette at gøre. Jvf. venligst http://www.kandu.dk/Spg126850.aspx#1444587 Og NEJ Ingelein... så meget ændrer MINE asier sig ikke. Jeg kan selvfølgelig ikke udtale mig om dine
Pia...Jeg er ked af det, men jeg må spørge dig...Er du FATSVAG? Hvordan fanden skal gaze forhindre en asie at ligge højt i et sylteglas???
Jvf. http://www.kandu.dk/Spg126850.aspx#1444587
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|