|
|
Hvad vil du så kalde bakkedal?
| |
| Kommentar Fra : hawaii7 |
Dato : 25-08-08 19:26 |
|
Og hvad er så dit spørgsmål?
Dette forum er ikke for børnehavebørn.
| |
|
Man ville egentlig kalde produktet for knastaksel, men direktøren for firmaet mente at det kunne give forvirring. Direktøren fik derfor sit barnebarn der gik i børnehave til at komme med et bud, hun foreslog smørbart eller septiktank, af indlysende årsager valgte man det første navn.
hawaii7, jo dette forum er for børnehavebørn
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 25-08-08 19:31 |
| | |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 25-08-08 20:04 |
|
Når noget er hørbart - så kan det høres
Når andet er brugbart - så kan det bruges
Når en tekst er læsbar - så kan det læses
Når noget smør/ fedt / nutella er smørbart - så kan det smøres ud / glattes ud på eks. brød.
Selve ordet smør i smørbart kommer af det gamle ord smørelse som er noget fedtet sort stads der smøres på hestevognes hjulaksler
| |
| Kommentar Fra : jqb |
Dato : 25-08-08 20:38 |
|
Da der er olie i, er det ikke smør. Det har flere været inde på.
Jeg er først for nylig stødt på ordet "smørbart". Det er naturligvis opfundet for at have en fællesbetegnelse for produkter der smager af smør, men er udviklet for at det er blødt direkte fra køleskabet.
I laaang tid var der kun Kærgården på markedet, men nu er der mange produkter. Og så mangler man jo et ord.
For nogle produkter er det gået sådan at produktnavnet også er blevet til det dagligdags ord. For eksempel kleenex og nutella.
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 25-08-08 20:48 |
|
Smørbart er ikke et nyt odr som kom sammen med Kærgården ell lign.
Det er og har været et udtryk for noget der kunne smøres ud.
Egentlig hedder det måske smørebart.
| |
|
AHA. Hvis der er olie i så smøøøøøørre det... ligesom i en motor.
De sku bare kalde det smøøøøøøørrelse så ku all jo forstå det.
Og mættet fedt er godt hvis man vil dø af blodpropper og åreforkalkning.
Og halvdelen af en pak bakkedal det er ude på at slå en ihjel.
Den ser nu ellers ik så farlig ud sådan en pak der.
Ku være man sku putte noget andet på brødet.
| |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 26-08-08 00:56 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 26-08-08 08:24 |
|
Krummens kommentar, hvis det er det rigtige ord for det, får mig til at tænke på en af den amerikanske vicepræsident Dick Cheneys mere mystiske udtalelser, her gengivet efter hukommelsen og på danske.
Der er flere slags ukendte (altså noget vi ikke ved), der er de kendte ukendte (altså det vi ved vi ikke ved) og de ukendte ukendte (det vi ikke ved vi ikke ved)!
Og så kan man jo gøre op med sig selv, om det er klogere at stille spørgsmål om det man ikke ved end ikke vide hvad man ikke ved
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 26-08-08 12:48 |
|
Jeg havde ikke, kommer aldrig videre end det økologiske smør. Men nu har jeg her http://sartorvet.com/default.aspx?data=productinfo&load=main&Key=5740900400726&group=&torv=
og der hedder produktet som jeg læser Lurpak med tillægsordet (adjektivet) smørbar!
Men vi er vel efterhånden ret langt fra spørgsmålet, der lød, hvorfor hedder det smørbart? Og som stort set alle har skrevet, er det nok fordi det kan smøres på brød el. lign. lige ud af køleskabet.
Inden vi i Dk fik nogenlunde styr på mejeriproduktionen blev dansk smør kaldt mastesmør, fordi det uspiselige smør netop blev brugt til at smøre træværk, så det gled lettere, men det blev smørret jo ikke til master af, det var vist noget værre vås
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 26-08-08 13:50 |
|
Hvis en der har bakkenbarter, også har et smøret grin.
Er det mon så et "smørbart".
Nå men denne tråd er vel snart fedtet helt til.
| |
|
Enig med edison - men det var vist ikke spørgsmålet
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 27-08-08 21:10 |
|
Hvis I kan få fat i Osted Mejeris smør, og i øvrigt også deres andre mælkeprodukter (sjovt nok har jeg fået det i flere REMA1000-forretninger, så køb det). Jeg er sikker på I aldrig køber smørbart, med eller uden overskæg, igen. Osted vandt en eller anden testsmagning af mælk, smager bare godt, lækkert smør, dejlig tykmælk osv.
Nej, jeg har ikke aktier i firmaet
Hellere et tyndt lag rigtigt smør end smørbart, uanset lagtykkelsen!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|