|
| chok-kage Fra : ebg_888 | Vist : 1158 gange 100 point Dato : 03-06-08 17:26 |
|
Er der mon nogen, der kan hjælpe med en opskrift på en chok-kage? Ikke chok som i chokolade, men som i at chokere. Min afdøde svigermor, som døde i 70'erne, lavede en lækker, porøs sandkagelignende kage. Dejen blev overhældt med kogende vand, deraf navnet. Efter den var færdigbagt blev den dækket med chokolade. Den var bagt i springform. Har prøvet at google den uden held.
| |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 03-06-08 17:38 |
|
P.S. Min svigermor fik opskriften fra HB's køkken ( Hovedstadens Brugsforening).
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 04-06-08 00:03 |
|
Jeg har en opskrift på en chokoladekage med kogende vand i og den kan også bruges som alm sandkage uden chokolade. Jeg bager den i en bradepande eller en springform.
Kan det være noget for dig?
| |
| Accepteret svar Fra : granner01 | Modtaget 100 point Dato : 04-06-08 00:09 |
|
Her er opskriften
250 g margarine
500 g sukker
4 æg
400 g mel
4½ tsk bagepulver
3 tsk vanilliesukker
1½ de mælk
(6 spsk cacao hvis du ønsker en chokokage)
Alt dette piskes sammen som en alm kage og til sidst kommes 1½ dl spil kogende vandi. Vandes vendes forsigtigt i og dejen hældes i form.
| |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 04-06-08 18:07 |
|
Tak for opskriften, granner, den vil blive prøvet straks. Vil du lige være sød at fortælle mig, hvorlang tid ca. den skal have i ovnen og ved hvormange grader? Og kan det passe med 1/2 kg sukker?
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 04-06-08 18:08 |
|
Kagen stilles i varm ovn og bager ca. 1 time ved 170° (bages i bradepande)
Man kan lave 2 forskellige cremer til den, en gul creme og en med mørk chokolade.
Gul creme: 125 g flormelis røres til tyk glasur med varmt vand. Når glasuren er færdig røres der 250 g plantemargarine i.
Chokocreme: til ½ kage: 4 past. æggeblommer røres hvidt med 60 g flormelis heri kommes 100 g blødt smør el. plantemargarine. 100 g mørkt chokolade (jeg bruger marabu mørk) smeltes i vandbad og røres i cremen.
Chokocremen kan du godt lave dobbelt af, den er hamrende god og ikke kvalm.
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 04-06-08 18:23 |
| | |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 04-06-08 20:28 |
|
Det blev en dejlig kage, granner, og "lige som mor lavede den", siger min mand. Vi bagte den uden chokolade i, men lagde pålægschokolade på den varme kage. Du fortjener pointene.
| |
| Godkendelse af svar Fra : ebg_888 |
Dato : 04-06-08 20:30 |
|
Tak for svaret granner01.
| |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 04-06-08 20:50 |
|
Jeg kan se, du kun har fået 3 stjerner for det accepterede svar, granner. Det ærgrer mig, for du skulle da have haft 5 for en opskrift, jeg ikke kunne finde andetsteds. Jeg har kun prøvet at acceptere et svar en gang før, og jeg synes ikke, at man får mulighed for at bedømme svaret, men der må være noget, som jeg overser eller gør forkert!
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 04-06-08 21:12 |
|
Du har lavet et spørgsmål og givet de point som var i spørgsmålet, og tak for dem.
Hvis du laver et tip, så kan der uddeles stjerner. Det uddeles ikke ved spørgsmål.
| |
|
Når man accepterer et svar - er der også mulighed for at vælge antallet af stjerner - lige ovenover skrivefeltet. Antallet af stjerner viser hvor tilfreds man er med svaret
| |
| Kommentar Fra : ebg_888 |
Dato : 04-06-08 23:54 |
|
Tak, HelleBirgitte, det vil jeg prøve at huske næste gang, jeg accepterer et svar!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|