|
| Ændringsforslag / kommentarer Fra : Klumme | Vist : 897 gange 200 point Dato : 20-04-08 21:42 |
|
Jeg skal lave en lille fiks middag til 4 i morgen aften. Er der nogle gode råd, tips, ændringsforslag eller "kloge" kommenatrer, så sig frem. Er altid modtsgelig for gode råd.
Forret
Gratineret tomat og aubergine m. feta og mozzarella
2 stk. auberginer
1 dåse hakkede flåede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 bundt bredbladet persille
100 g feta
100 g mozzarella
evt. en lille grøn chili
Olivenolie
salt og peber
Auberginerne skæres i 1 cm tykke skiver, drysses med salt og lægges under let pres i 20 min. til de har afgivet den bitre væske. Skylles i koldt vand og duppes tørre. Ristes på begge sider i rigeligt olivenolie på en varm pande og lægges på fedtsugende papir. Det finthakkede løg og hvidløg klares i lidt olie, tomaterne tilsættes og varmes igennem. Tilsæt hakket persille (gem lidt til pynt) og evt. den hakkede chili. Smag til med salt og peber. Aubergineskiverne fordeles i et ildfast fad, tomatsovsen bredes ud over. Fetaen smuldres og drysses over sammen med mozzarellaen.
Bages i ovnen ved 200 går. til osten er smeltet og gylden, ca. 20 min
Hovedret
Kalvetournedos m. landkartoffel, Bearnaisesauce og slikærter (mange tout ærter)
4 stk. 200 - 250 gr. Kalvemørbrad steges medium med let branket skorpe.
Bearnaise sauce
10 æggeblommer røres tynde med estragoneddike og salt. Over vandbad piskes dette til en tyk masse. Derefter piskes langsomt 400 gr. smeltet klaret smør i, indtil saucen er færdig. Saucen må ikke komme over 80 gr. da den så vil skille. Derefter tilsættes frisk hakket estragon / persille.. Justér smag m. salt, peber og evt. mere estragon eddike.
Dessert
Frisk syrlig frugt med Creme Sabayonne
Kiwi, appelsin, jordbær, blomme og evt. andre syrlige frugter skæres i skiver og anrettes pænt på tallerkenen med cremen.
Sabayonnecreme
6 æggeblommer – 6 spsk. sukker
Æggeblommer og sukker samt passende kvantum Grand Marnier (eller marsala -sød vermouth) piskes over vandbad, til cremen er tyk og skummende. Flyt cremen fra varmen og lad den afkøle i koldt vand, evt. med et par isterninger. Sæt den i køleskab. Umiddelbart før serveringen piskes ca. 3 dl. Piskefløde til skum, som vendes (ikke piskes, så luften går af flødeskummet) i cremen. Det anrettes i dessertglas eller i formation på tallerken.
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 20-04-08 22:06 |
|
Det var nu kun en spøg......
Syntes i øvrigt det lyder herligt - sidder og bliver helt sulten.....
Hvad tid skal "vi" komme..... (jeg tager selvfølgelig et par "høkere" med )
| |
| Accepteret svar Fra : HelleBirgitte | Modtaget 210 point Dato : 20-04-08 22:09 |
|
Uhm hvad tid var det nu det var?
Det lyder meget lækkert
Husk at købe Bøffelmozarella til forretten -
Derudover vil jeg sige, det lyder så lækkert, har svært ved at styre mit mundvand i skrivende
stund
En lille kritik, de der ærter, er altså lidt kedelige. Jeg ville servere bønner i svøb, og evt erstatte bacon med serranoskinke
Citat Tag 2- 3 bønner og pak dem ind med bacon. Læg dem på en plade med papir og sæt dem i ovnen i 15-20 min ved 200 Grader. Til bacon er sprød. |
Rigtig god fornøjelse
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 20-04-08 22:10 |
|
Landkartofler. LOOL Sån noget fis. Det var fordi jeg ikek kunne finde på andet. Skal være en nem sag... gerne i ovn
| |
|
5-600 g kartofler med skræl, vaskede
havsalt
peber
evt. en smule olie
--------------------------------------------------------------------------------
Ovnen tændes på 220°C. Et ovnfast fad smøres med en smule olie - kan springes over, hvis det er et non-stick fad.
Kartoflerne skære i kvarte på langs og lægges i fadet med skrællen nedad. Der må kun være et lag kartofler. Der drysses med salt og peber. Kartoflerne bages i ovnen i 45-60 minutter. Tiden afhænger af størrelsen på kartoflerne og til dels også af hvilket materiale, fadet er lavet af.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 20-04-08 22:16 |
|
Yes.. det er jo nærmest sån nogle rustikke hjemmelavede pommes frites.
Jeg smider ikke nogen kordinater ovn... Jeg aner ikke hvor jeg er... set med kordinatøjne LOOL
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 20-04-08 22:17 |
|
Andrea Brocelli-kål LOOL Aspargeskål...joooo men det er jo ikke en grøntsagskur. Bønner / ærter må være nok
| |
|
Jeg savler ikke på papiret......mit tastatur svupper
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 20-04-08 22:23 |
|
Skal da forresten lige gi et tip. Kalvemørbraden købte jeg hos en halalslagter i nærheden. Han tager 145,- kr. pr. kg. Det er edderhylemig billigt, og så skærer han slipset (bimørbraden) af inden den ryger på vægten.
Og så har han humor den slagter. Jeg bad en dag om en flæskesteg. Klumme sagde han.... er du dum. Jeg kun har halalkød. Så giv mig en halalgris for fanden, svarede jeg. Så brækkede han sig af grin.
| |
|
Det er god værkstedshumor & virkelig billigt
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 20-04-08 22:26 |
|
Ja det er billigt, og kvaliteten er i orden. Måske det argentinske æød har lidt mere smag, men der er altså en verden til forskel i prisen
| |
| Godkendelse af svar Fra : Klumme |
Dato : 20-04-08 22:33 |
|
Tak for svaret HelleBirgitte. Jeg skifter ærterne ud med bønner i svøb, og de kartofler er osse ok. Så du skal have point. Jeg skylder dig lidt for et andet spørgsmål, så jeg har lige doblet pointene.
Det er sengetid så jeg lukker. Tak for snakken...... Hyg jer og take care deruuuuude
| |
|
Har du prøvet hestemørbrad? Jeg har ikke endnu, men har hørt det er lækkert og meget billigt i forhold til okse/kalve kød
| |
|
Tak for point og velbekomme
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 20-04-08 22:35 |
|
Du kan roligt spise hestefilet Helle. Det smager glimrende. Hestemørbrad har jeg kun fået røget, men det er dælme osse en delikatesse. Det er dog de færreste slagtere der har det hjemme, men man kan bestille det hjem.
| |
|
Har hørt om en slagter i Ishøj C der altid har det god nat og sov godt
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 20-04-08 22:40 |
|
Hmmm tror du ovn? Må de sælge det uden at gøre opmærksom på at det er hest? Der er tradition for at roastbeef laves af lårtunge fra ko, så mon man bare kan skifte dyret ud, uden at fortælle det??
| |
|
god fornøjelse klumme og gæster - vi skal ha' biksemad i morgen (ugendergik).
forsøger at skjule min misundelse.
hvad hedder en madgris på halalsk???
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 20-04-08 23:30 |
|
Hej klumme !!
Bare for at fortælle dig at der er konstateret salmonella i osten !!!!!!!
Det er ikke gas så PAS på
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 20-04-08 23:33 |
|
Ja, rigtigt, gem de ærter til en gang Wienersnitzel.............eller stuvede.
Bønnerne skal være de små Haricots Verts, kogt så de knaser, smid en klat smør i kogevandet og spar lidt på saltet.
Hvad med Hasselbackkartofler ?
Kartofler af æggestørrelse skrælles og skæres i skiver næsten helt igennem, lægges i smurt ildfast fad, ind i ovnen i 40-50 minutter, pensl dem tid efter anden med smør fra bunden.
Hvis man søger på opskriften via Google nævnes der olivenolie og krydderier til kartoflen alle steder, men smør alene er nok mere passende til en ret der er uden olie i forvejen, man skal ikke overdøve den fine Bearnise.
Husk at varme tallerknerne, grøntsager bliver lynhurtigt kolde.
Desserten kan Du pynte med mynteblade og nogle af de tynde chokoladepinde med appelsinsmag, de kommer vistnok fra Tom`s.
Jeg mener ikke Marsala er en vermouth-type, men den vil også være god at servere til desserten, kælder- men ikke køleskabskold.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 20-04-08 23:41 |
|
En rigtig god dessertvin kunne også være Amarula, som er ret ny herhjemme, Irma har den. Det er en Bailey-lignende substans med en meget fin frugtsmag fa Sydafrika der holder på 17 %.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|