1 stort løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. stærk (østindisk) karry (Føtex har den)
2½ dl kaffefløde - eller 1 dl piske
2½ dl bouillon
1 ds. hakkede tomater
Ca 400 g laksefilet
¾ (stor) ds. ferskner (jeg ender altid med at bruge en hel)
2 små persillerødder
2 små gulerødder
2 - 3 tykke skiver ingefær (sørg for at stykkerne er så store, at de kan fiskes op igen!)
Svits hurtigt karry med det hakkede løg og hvidløg i margarine /olie, hvorefter rodfrugterne snittet i "juliane" (tændstik-stykker) tilsættes og svitses med i et par minutter. Heri hældes bouillon, tomater og fløde. Lad det simre mindst 20 minutter.
Det kan fint stå hele dagen.
Laksen tilberedes på panden, steges blidt på begge sider et par minutter inden den koger færdig dækket af hvidvin eller laksebouillon (ca 2 dl). Væsken fra panden hældes i suppen. 2-5 minutter før servering tilsættes laksen og ferskner i "mundbidder" med lage. Suppen varmes hurtigt op til det begynder at koge.
...Jeg glemmer altid det med hvidvinen, så laksen får et par (mange) dråber citron i stedet.
Serveres straks evt. med brød til. (Denne del undlager vi for de voksnes part, for den kan nemt spises uden og mætter godt)
Skal suppen fryses, så vent med laks og ferskner til den varmes op igen. Det bliver den meget bedre af. Og så synes vi i øvrigt, at den næsten er bedre på andendagen...
fra
http://mrsbaloui.blogs.com/mrsbaloui/2007/02/mor_mad.html