|
| Kommentar Fra : Satellit |
Dato : 12-12-07 14:13 |
|
Pasta med skaldyr og friskrevet parmesanost.
Køb en skaldyrsblanding (frossen), tø op og svits på pande med olie, hvidløg, en håndfuld friske tomater, basilikum, salt + godt med friskkværnet peber.
Den kogte pasta vendes ned i. Drys med friskhakket persille.
Server med friskrevet parmesanost. Nemt, lækkert, hurtigt og ikke dyrt
| |
|
Lækkert, nemt, sundt og billigt:
Laks med grøntsager:
Frosne lakseportioner 1stk. pr person
porrer i skiver (frosne hvis det skal være meget nemt)
gulerødder i skiver
creme fine til madlavning
salt & peber
Svits grøntsagerne i lidt margarine, i en gryde ca 4 min.Smag til med salt & peber.Tilsæt creme fine.
Lakses krydres med salt & peber. Ind i mikrovnen medium varme 4-5 min for 2 stk.
Serveres evt med grovbrød.
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 12-12-07 14:40 |
| | |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 12-12-07 14:49 |
|
Citat gerne nemt hurtigt og billigt |
- Spaghetti med kødsovs
- Boller i Karry m. ris
- Hot Dogs
- Burger
- Pariser Toast
- Fisk i fad med ris
- Suppe (med masser af fyld eller f.eks gule ærter)
- Lasagne
- Pizza
- Paella
- Stegte grøntsager med en eller anden slags kød - f. eks kylling eller Tigerrejer (de koster).
ihhh guder, man ku' blive ved, hvis det skal være uden kartofler
Opskrifterne finder du på en af de mange links
| |
| Accepteret svar Fra : CLAN | Modtaget 110 point Dato : 12-12-07 14:52 |
|
OK! Stegte grøntsager med Tigerrejer.
Snit grøntsager (hvad du nu har) Peberfrugt, Løg, Porre, Gulerod osv.
Godt med hvidløg
Svits grøntsagerne i varm (meget varm) olivenolie
Tilsæt 4-6 pillede tigerrejer pr person
Kom lidt sød chillisauce ved (1-2 spsk.)
Salt peber
Serveres med flütes og en kop tør hvidvin
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 12-12-07 14:57 |
|
En mere:
Lav en alm. frikadelle fars (lidt ekstra tyk rørt)
Tilsæt reven gulerod, presset hvidlæg, basilikum el. oregano, en lille dåse tomatpasta.
Steg "dellerne" som normalt.
Sauce:
En eller to dåser flåede hakkede tomater puttes i en gryde.
Tilsæt hvidløg, oregano, snittede løg.
Kog det sammen og smag til med honning, slt & peber
Serveres med kogt spaghetti
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 12-12-07 15:05 |
|
Den her lyder gak-gak, men smager skønt
Svits en pose mandelsplitter på en tør pande til de er gyldenbrune.
Gem splitterne.
Del vindruer i ½ (bedst med dem uden sten) - en lille klase.
Svits druerne i varm olie (ikke for meget olie).
Gem de svitsede druer.
Brun (ikke gennemsteges) 1 kyllinge filet (eller brust) pr. mand/quinde på panden.
Gem de brunede
Tilsæt ½l Cremfraise
Tilsæt nu mandler og druer og smag til med salt og peber.
Kyllingestykker op i et ildfast fad, saucen over og ind i ovnen ved 220 grader til retten er gyldenbrun på overfladen.
Serveres med ris (evt. ris pilaw) eller båndpasta
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 12-12-07 15:21 |
|
NB: Til de tidligere nævnte "deller" (Her i huset Italienske deller), så kan du/I alternativt servere disse med:
Kog et blomkål sønder og sammen, og lav "kartoffelmos" af det. Hertil en masse kogte grøntsager efter smag (rosenkål, porre, gulerødder osv.) og selvfølgelig "dellerne".
Hvis du laver en ordentlig "stak", så er de også gode som pållæg, eller til fryseren
| |
| Kommentar Fra : Satellit |
Dato : 12-12-07 15:32 |
|
Ovnstegt kylling:
Del en kylling i 4 dele og læg dem i en bradepande.
Skræl en masse rodfrugter og skær dem i mindre stykker:
Kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinak + evt. lidt scalotteløg
Grønsagerne fordeles omkring kyllingen
Læg evt. også et par fed hvidløg i skræl ved
Hæld ca. 1 dl olivenolie over alle dele og bland med hænderne strø salt, masser af peber og evt. andre krydderier over. Tilsæt evt. også et skvæt rød- eller hvidvin eller lidt bouillon.
Steges ca. 2 timer i ovnen v. 170 grader
Det smager MUMS!
| |
| Kommentar Fra : hannibals |
Dato : 12-12-07 16:55 |
|
Andelår med nødderis
4 stk.Andelår: udbenes ( meget nemt ) og steges som andebryster,hvile i sølvpapir 15 min
Rema 1000 har ferske Andelår 9,95 stk. i denne uge
Nødderis:2 kop. ris (parboiel ) 3 kop vand ( forhold 1-1,5 ) 1-2 sp.olie kommes i gryden og risen kommes ned i, og omrøres,når de popper hældes vand og 1 tsk. salt ved,røres, låg på, koges ca.15 min sluk og lad det stå til det skal bruges, minst 10 min. De er nu løse og lige til at spise.
Sovs afkog af panden crenfine 7%
Eller sur/sød sovs med annanas & æbler
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 12-12-07 20:10 |
|
Kylling a la Mulle.
Et kylling bryst pr. person
Fettucine
Tomatsauce
Parmesan
En let og lækker ret jeg engang konstruerede. Jeg ved ikke om nogen har lavet den før mig, men jeg havde ikke set den nogen steder
Sauce
Tage et glas f.eks Dolomio. Du kan bruge den som den er, men jeg plejer at dreje den lidt til den bliver til noget der minder om Puttanesca sauce (Frit oversat fra italiensk, ludersauce) så jeg tilfører mere hvidløg, capers, sardeller (eller benfri sild,4 - 5 stk.) og hakket oliven, og en smule chili, så den lige rykker lidt.
Steg kyllingebrystet på en pande i god olie (Du kan krydre brystet som du nu kan li det)
Hæld tomatsaucen eller Puttanescaen over kyllingebrystet på panden og lad det småsnurre under låg på, til du er færdig med at koge pasta.
I mens koger du pasta, så den er lige som du vil ha' den. Når den har fået nok, kan du tage den og klaske en håndfuld op på væggen. Hvis den blir hængende er den ødelagt LOOL
Når du er klar, så hælder du pasta på en tallerken, draperer med et kyllingebryst og sauce henover. Drys frisk parmesan på og tage f.eks. et stykke Ciabata brød til.
Tidsforbrug: ca. 20 min.
Pris: 40 - 50 kr. : 4 = 10 - 12,50 kr pr snude
Sundhed: Aner det ikke
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 12-12-07 20:12 |
| | |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 12-12-07 20:55 |
|
Ups ...... Var bare fristende
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 12-12-07 21:17 |
|
Dan danske pendent til Pasta m. kødsauce er Millionbøf m. kartoffelmos.
500 g. hakket oksekød
1 løg hakkes
2 spsk. tomatpure
1 dl. vand
1 bouillon terning. Knorrs høns
margarine
kulør
salt
peber
1 kg. kartofler
1 dl. vand
3 spsk. mel
Det var en meget brugt ret da jeg var knægt, og den smagte faktisk godt, og den er billig og hurtig
Jeg har kopieret fra en opskrift, da jeg ikke gider at skrive alt det der står i forvejen LOOL
Start med at skrælle kartoflerne, og sæt dem til at koge, i vand tilsat lidt salt.(Spring det over hvis du ikke gider og køb en pulvermos)
Løget pilles og hakkes, derefter steges de klare i en gryde med den smeltede margarine. Når løget er klaret tilsættes kødet, og brunes under omrøring. Når kødet er helt brunet tilsættes tomatpure, vand, salt og peber, lad det nu koge 10 min.
Lav en meljævning af mel og vand, og jævn millionbøffen af, til sidst tilsættes kulør, til den ønskede farve, og der smages til med salt og peber.
Serveres med rødbeder.
Pris: 40 - 50 kr
Tidsforbtug: 20 min.
Sundhed: Helt vildt
| |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 13-12-07 12:44 |
| | |
| Kommentar Fra : CLAN |
Dato : 14-12-07 20:51 |
|
Jeps! Og hvis du holder øje med det, så fås frosne Tigerrejer tit og ofte billigt i Netto og Fakta. Har oftest set dem i Fakta på "bud"
Takker for points... og ja, min opsætning af opskrifterne er måske ikke det kønneste, men man ka' da lave mad efter dem
Fortsat go' weekend... og glædelig
Mvh
CLAN/Søren
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|