|
| Accepteret svar Fra : chicapigen | Modtaget 210 point Dato : 11-12-07 13:49 |
| | |
| Kommentar Fra : Olesen-50 |
Dato : 11-12-07 13:51 |
|
Marmite har et meget stort indhold af B-Vitaminer.
Anvendes på brød, i saucer og supper m.v.
Marmite anvendes blandt andet på sandwich og brød, hvor der smøres et meget tyndt lag på, da det er meget kraftigt smagende.
Deklaration: Gærekstrakt, salt, grøntsagsekstrakt, niacin, thiamin, krydderiekstrakt, riboflavin, folinsyre, selleriekstrakt og B12 vitamin.
Det lyder godt nok for sundt til mig
| |
| Kommentar Fra : MissBe |
Dato : 11-12-07 14:53 |
|
ja, englænderne er helt vilde med det
det står fast på 'alle' borde sammen med salt og pebber
de smører det på alt
det er lige før de spiser det direkte fra krukken med ske
MEN, MEN
jeg tror også at man skal være englænder for at kunne lide det
jeg synes at det smager ganske forfærdeligt
en blanding mellem brændt karamel / sovse farve / meget koncentreret/brændt fond
måske ville det i dansk køkken kunne bruges som sovse smags maggi terning erstatning ??
i små mængder er der jo mange ting der kan smage godt
go' fordøjelse
hilsen
MissBe
| |
|
hvordan er smagen? sød,sur, salt pebret?
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 11-12-07 14:56 |
| | |
| Kommentar Fra : MissBe |
Dato : 11-12-07 14:58 |
|
sød - nej
pebret - nej
brændt med en lille smugle surt - ja
men helt ærligt
prøv at smage på almindelig
brun sovsefarve - hvordan smager det ??
kan du beskrive det ??
smagen er næsten den samme !!
| |
| Kommentar Fra : MissBe |
Dato : 11-12-07 15:01 |
|
jeg ville IKKE bruge det til
kødsmag, bouillon
hvis jeg havde andre muligheder
alle andre mulighder
jeg ville afstå
det har ligesom også lidt kaffelugt om sig
men det er det sure og brændte der går igen
| |
|
Jeg spørger fordi jeg har bestilt et glas af det for at prøve, sammen med noget andet i UK.
Det må da kunne bruges til andet end pålæg og smageforstærker - nogen der har en god opskrift?
Jeg kan forstå på det hele, at enten elsker eller hader man det
| |
| Kommentar Fra : MissBe |
Dato : 11-12-07 15:09 |
|
amanda
du skal da bare prøve dig frem
held og lykke med det
af opskrifter har jeg ingen
englænderne smører det til og med på brødet direkte
som amerikanerne bruger peanutbutter
friskt nok at bare prøve noget nyt
fortæl os hvad du synes når du får det
sig lige
hvordan synes du brun sovsefarve smager ?
| |
|
Ja, foreløbig tak for jeres gode svar - det bliver svært at give points her.
Men jeg bliver da godtnok lidt kvalm i maven, når jeg læser jeres smagsbeskrivelser.
jeg lader den stå åben lidt endnu, også for at se om der er nogen der har opskrifter, og jeg regner med at få det med posten en af dagene.
| |
|
Opslag : Marmite
Koncentreret gærekstrakt.
Marmite er et naturligt biprodukt fra den gær der anvendes i ølbrygning.
Det er rigt på B-vitamin, riboflaviin og mange andre vitaminer og mineraler.
Det har et højt proteinindhold og lav fedtprocent.
Produktet er vegetarisk, farven mørkebrun, smagen kødagtig og salt.
Marmite har lang holdbarhed, det behøver ikke at opbevares på køl.
Marmite er den engelske version, der forekommer også andre versioner som varierer i smag og ingredienser. Australien har Vegemite og Promite.
I England spises Marmite f.eks på toast eller brød. Det smøres meget tyndt ud, som reglen over et lag smør, da smagen er meget kraftig og stærk.
Chips og mange andre fødevarer kan fås med Marmite smag.
Det anvendes desuden som smagsforstærker i madlavning.
Produktet er gammelt og fejrede 100 års jubilæum i 2002 i England.
Marmite: Findes under Tema : Verden rundt Emne : Stor Britanien
Copyright © 1999 - 2007 GastroCorner. Alle rettigheder forbeholdes. Redaktør: Mariann Præstegaard.
GastroCorner.dk er hostet af WebNet4u2.dk a/s - tlf. 3963 3906
| |
|
Uha det lyder fælt men kan da godt forstå du gerne vil have opskrifter. Søg på Google, bare skriv marmite recipe, så kommer der rigtig mange links.
velbekomme
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 11-12-07 15:39 |
|
Det er da ganske enkelt.
Du bruger det som smagsforstærker i sovse eller kødretter.
Det gør jeg, der har et glas i køleskabet.
F.ex. Shepherds Pie
(hvis du ikke vil smøre det på brød).
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 11-12-07 15:52 |
| | |
|
Jeg er i fuld gang med at læse opskrifter - meget engelske forøvrigt. Hvad siger I til:
MARMITE BLOODY MARY - den ser da god ud!
45ml Ketel One vodka
10ml Lemon Juice
60ml Tomato juice
4 drops Tabasco
2 barspoons Worcestershire sauce
2 barspoons of Marmite Squeezy
Pinch salt and pepper
Method
Add all ingredients into a mixing glass with ice.
Stir really well, and strain into a 12oz Collins (no ice).
Garnish with lemon wedge, and celery stick.
| |
| Kommentar Fra : MissBe |
Dato : 11-12-07 16:32 |
| | |
| Kommentar Fra : Axelise |
Dato : 11-12-07 17:33 |
|
Det smager meget salt og stærkt, ikke "peber-stærkt" men det har en meget kraftig smag af bouillon.
Som mange andre har skrevet, er det i høj grad en smagssag om man kan lide Marmite.
Jeg har boet 1 år i England og kom til at holde af en Marmite-mad i ny og næ, men dog ikke nok til at slæbe et glas med hjem!
Det lyder spændende med dine mad-indkøb i England, jeg åbner snart en tråd ang. køb af engelske madvarer, så måske du kan give mig et godt råd, hvis du gider at kigge på mit spørgsmål?
| |
|
selvtak, og godt at høre du kan lide det nu du har købt det
venlig hilsen chicapigen
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|