|
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 09-12-07 23:33 |
|
Almindelige brune ris ? hvad er det.
De brune man ofte får under betegnelsen "naturris" er slet ikke ris.
Der ser man hvor mange misforståelser der kommer af at man ikke går sø højt op i det med korrekte navne.
Prøv omdu kan poppe ris med skaller, hvis du kan få dem nogensteder.
Den sædvanlige riskvalitet i Danmark er poleret og evt parboiled. Det sidste er en bhandling med damp inden de poleres. Det redder nogen af vitaminerne, som presses fra skallen ind i riskornet.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 09-12-07 23:38 |
|
Fandt denne opskrift på nettet. Men pas på . Ingen anelse om hvad vedkommende mener med brown rice.
Man skal passe umådeligt på med fremmede kulturers madopskrifter. Det de anser for en natur´lig selvfølge skriver de ikke , og vi har ingen anelse om det.
1 cup sweet brown rice
1 1/2 cups hot water
Combine and allow to stand for one hour. Using a strainer, drain water from rice. In a large skillet, add 2 Tbsp cooking oil and place on medium - high heat, heat oil before adding rice(be certain that the water has been thoroughly drained from the rice or the water will cause the oil to spatter and burn you). Add rice and stir well. Cover and gently shake until the kernels are mostly popped like popcorn and lightly browned. Remove from heat, add margarine and salt, if desired. ... when they are mostly popped and lightly brown remove from heat.
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 09-12-07 23:56 |
| | |
| Kommentar Fra : guddaRap |
Dato : 20-12-07 12:59 |
|
Jeg har nu været ved at forsøge...med opskriften Transor og tak for den. Den bragte mig lidt videre Jeg brugte korte brune ris....altså dem der bliver til grødris når de er afskallede.
(Brune ris er ris der ikke er afskallede og er derfor meget sundere og skal koge/simre i 45 min. og de var rigtig populære i de glade tressere.."spis brune ris og lav revolution))
På en riskage-pakke jeg fandt stod der at de korte brune ris skulle først suge vand, dernæst i saltvand og tilsidst bliver de puffede direkte i nogle forme i en ovn.
Mit tillægs spørgsmål er nu hvor høj mon temperaturen skal være... måske er den højere end vi kan lave i vores ovne, men der må da også være en grænse for hvad sådan nogle ris kan tåle.
Desuden tror jeg at dem man skal bruge en speciel sort under betegnelsen Sweet brown rice.
Ideen til de puffede riskager kommer fra Japan.
GuddaRap
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 20-12-07 13:18 |
| | |
| Kommentar Fra : guddaRap |
Dato : 20-12-07 13:35 |
|
Nej Valde
den opskrift jeg søger var der ikke.
| |
| Accepteret svar Fra : HelleBirgitte | Modtaget 120 point Dato : 20-12-07 15:09 |
| | |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 20-12-07 19:53 |
|
Ifølge den opskrift jeg gav overfor skal risene først i blød for at optage vand nok til at lave damptryk, så de kan poppe og springe skallen.
De skal poppes i meget varm olie ligesom popcorn ( majs) . Inden risene kommes i olien skal de tørres omhyggeligt udvendigt ( si og derefter viskestykke) for at der ikke kommer vand i olien, så den sptøjter op.
Jeg tror ikke du kan poppe i en almindelig husholdningsovn.
En stor gryde på komfuret, dæk bunden med olie /palmin. varm op til det næsten ryger så kommes risene i. låg over for at de ikke springer ud. Ryst gryden engang imellem .
| |
| Kommentar Fra : guddaRap |
Dato : 20-12-07 22:15 |
|
Ja det må jeg nok sige Hellebirgitte.... det er da vist ikke lige til, men nu ved jeg det da. Det var en meget lærerig side du der havde fundet.
Jeg prøvede hele din opskrift idag Transor. Og der var da også nogle af risene der poppede.
Jeg tror ikke at 1 time er nok til at risene har suge nok vand, så jeg prøver igen. Men på den måde bliver risene jo heller ikke så fedtfatige..
Men til for at lave de andre skal man ha små lukkede beholdere som risene kan puffe inden i og samtidig klistre sammen.
Så ja det må vi lade fabrikkerne om at klare..
| |
| Kommentar Fra : guddaRap |
Dato : 20-12-07 22:18 |
|
Mange tak for hjæpen
Jeg vil gerne give jer begge to point men skal jo vælge
men Hellebirgittes side afslutter min søgen
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|